Site icon

Jaguar Classic oživljava legende C-Type i D-Type

Jaguar Classic oživljava legende C-Type i D-Type i predstavlja ih u “Continuation” verzijama širom sveta

Jaguar Classic oživljava legende C-Type i D-Type i predstavlja ih u “Continuation” verzijama širom sveta. Jaguar C-Type i D-Type Continuation biće predstavljeni na Monterey Car Week u Kaliforniji, događaju na koji se Jaguar nakon pet godina vraća.
Jaguar C-Type i D-Type Continuation jučno su napravili eksperti u pogonu Jaguar Classic u Coventryju. Za svako model pojhedinačno bilo je potrebno oko 3.000 radnih časova vrhunskih specijalista svog zanata.
Jaguar C-Type i D-Type Continuation su reinkarnacije klasičnih trkačkih legendi i pionira trkanja, ali sa ugrađenim modernim tehničkim i konstruktivnim rešenjima i tehnologijama. Zapravo, ovaj projekat započeo je 2021. godine predstavljanjem modela Jaguar C-Type Continuation.
Ograničena serija od 16 komada Jaguara C-Type slavila je triumfalnu istoriju originalnog C-Type. Svaki od 16 komada može imati jedu od 12 boja u ponudi , kao i osam verzija enterijera. Sa druge strane, pogon je svakako 3.4 litarski redni šestocilindrašš sa 220 KS.
Uporedo Jaguar D-Type Continuation vraća život legendarnom trkačkom modelu i ikoni, oživljavajući njegovo nasleđe nakon mirovanja od čak 64 godine. Današnje nastojanje je da se ispuni originalni plan iz 50-ih godina prošlog veka i proizvede preko 100 primearaka modela Jaguar D-Type. U tu svrhu, ruke vrhunskih mastora napraviće 25 komada, sa velikom pažnjom kako bi bili verodostojni modelima iz originalnog perioda.
Svaki primerak koji će biti proizveden baziran je na originalnim projektima i zapisima D-Type iz 1950. godine.
U oktobru prošle godine Jaguar je otkrio dva primerka C-Type Continuation 70 Edition, koji su još jedinstveniji od ostalih primeraka iz predviđene serije. Ovaj “duet” slavio je dvostruku pobedu, četvrto i deveto mesto posada Jaguara na trci 24 Lemana koja je održana 1953. godine. Svaki od dva pomenuta C-Type Continuation 70 Edition košta 1.91 miliona dolara.

Next: Fisker Alaska će biti najlakši električni pick-up