Site icon

WRC – pobeda Rovanpere na Akropolis Reliju

WRC – pobeda Rovanpere na Akropolis Reliju uz odustajanja vodećih Thierry Neuvillea i Sebastiena Ogiera

Foto // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

WRC – pobeda Rovanpere na Akropolis Reliju uz odustajanja vodećih Neuvillea i Ogiera. Finsko čudo od deteta sa samo 22 godine sve je bliže odbrani titule naslova WRC šampiona sveta. Ipak, nije sve tako izgledao još u subotu pre podne, drugog dana legendarnog Akropolis relija u Grčkoj. Surovi grčki makad uzimao je svoj danak među vodećima. Prvo je Thierry Neuville oštetio prednje oslanjanje na svom Hyundaiju i20, da bi nakon njega slično prošao Sebastien Ogier u Toyoti GR Yaris, samo što je on oštetio zadnje oslanjanje nakon udarsa u stenu na 12. specijalnom ispitu. Za Rovanperea su vrata do pobede bila širom otvorena što je on rutinski u nedelju i uredio, a uz pobedu na Wolf Power Stage-u osvoji maksimalan broj poena na WRC takmičenju u Grčkoj.

Foto // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Svog najbližeg konkurenta u generalnom WRC plasmanu i timskog kolegu Elfyna Evansa ostavio je za velikih 1′:31“ na cilju u Grčkoj, ali i 33 poena iza sebe u generalnom plasmanu. Evans nije imao lak reli. U subotu se borio sa pregrevanje GR Yarisa, ali je nakako uspeo da pobedi i makadam i tehničke probleme, a što je najvažnije i Danija Sorda u Hyundaiju, i to za samo 4.2 sekunde.
Četvrto mesto na Akropolis WRC reliju zauzeo je Ott Tanak koji se ponovo borio sa tehnikim problemima na M-Sport Ford Pumi. Zbog kvara na vodenoj pumpi kasnio je sa napuštanje zone za montažu pneumatika i zaradio 3′:40“ kazne, ali je odličnom vožnjom ipak došao do četvrtog mesta, ispred Esapekka Lappija u Hyundaiju i20.
WRC šampionat nastavlja se 11. rundom koja se u Čileu vozi od 28. septembra do 1. oktobra.

Plasman WRC Acropolis Rally
1. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota GR Yaris 3h 0m 16.7s
2. E Evans / S Martin GBR Toyota GR Yaris +1m 31.7s
3. D Sordo / C Carrera ESP Hyundai i20 N +1m 35.9s
4. O Tänak / M Järveoja EST Ford Puma +4m 28.4s
5. E Lappi / J Ferm FIN Hyundai i20 N +6m 22.3s
6. T Katsuta / A Johnston JPN Toyota GR Yaris +7m 20.9s

Plasman vozača u WRC Šampionatu Sveta nakon 10 od 13 takmičenja
1. K Rovanperä 200pts
2. E Evans 167pts
3. T Neuville 134pts

Next: Test Peugeot 408 Hybrid GT 225