fbpx

Najsnažniji električni Nissan Nismo je Ariya

Najsnažniji električni Nissan Nismo je Ariya koja ima i veštački zvuk, ali od Formule E

Nissan Ariya Nismo

Nasnažniji električni Nissan Nismo je Ariya koja ima i veštački zvuk, ali od Formule E. Nakon sada već ostarelog ali i dalje atraktivnog GT-R-a, nove Z serije i Skylinea koji se prodaje samo u Japanu, Nissan je na salonu u Tokiju predstavio četvrti Nismo model, koji nema motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Ariya Nismo je prikazana i nije koncept, nego serijski model sa posebnim dodacima na karoseriji i znatno više snage.

Nissan Ariya Nismo

Nissan planira sa svoj električni crossover u najsnažnijoj Nismo varijanti prodaje u dve verzije. Bazna Ariya Nismo imaće 365 KS i 560 Nm iz dva elektromotora koji se napajaju iz baterije od 66 kWh. Snažnija Nissan Ariya Nismo ima 430 KS, 600 Nm maksimalnog obrtnog momenta i znatno veću bateriju kapaciteta od 91 kWh.

Nissan Ariya Nismo

Iako u sportskoj Nismo verziji, Ariya nije baš lagana, što je i za očekivati od elektro pogona. Slabija verzija već ima 2080 kilograma, a snažnija, sa većom baterijom čak 2.220 kg. Iako se pohvalio snagom i baterijama, Nissan je ostao nem po pitanju performansi, pa možemo samo nagađati. Najsnažnija verzija Ariye do 100 km/h ubrzava za 4.9 sekundi, a ima 390 KS (doduše, takođe i 600 Nm), pa se od Nismo verzije očekuje bolje od toga.

Nissan Ariya Nismo

Nissan će Nismo verziju Ariye za japansko tržište “outi” u točkove od kovanog aluminijuma prečnika 20”, uz poširoke 255/45 R20 pneumatike, na obe osovine. Nissan obećava da Ariya Nismo ima bolju voznu dinamiku i preciznije i dinamičnije upravljanje. Pored toga Ariya Nismo dobija i novi Nismo mod vožnje koji donosi najoštriju isporuku snage i najdirektnije upravljanje, a opciono može imati veštački zvuk koji je generisan na osnovi zvuka Formule E.

Nissan Ariya Nismo

Nissan Ariya stiže na tržište gde su već Hyundai Ioniq 5 N i Kia EV6 GT, ali sa znatno manje snage. U enterijeru će imati sopstvene Nismo detalje i osobenosti, uključujući dubjla prednja sedišta.
Nissan Ariya Nismo nije prvi sprtski EV. Nismo bedž su već imali modeli Leaf, Leaf RC. Za sda znamo da od proleća u Japanu počinje prodaja modela Nissan Ariya Nismo, ali se za sada ne zna da li će biti ponuđen i kupcima u Evropi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

E-Legend sprema električni omaž za Audi Quattro S1

Ako se stvarno dogodi ovaj EV inspirisan legendarnim Audi Quattro S1 biće brutalno brz ...

Vettelu pol, ali Red Bull jako brz

Kvalifikacije za sutrašnju Veliku nagradu Singapura donele se sliku na koju ove godine nismo ...

Hyundai N Vision 74 je jedinstvena pokretna laboratorija

Hyundai N Vision 74 je jedinstvena pokretna laboratorija koja kombinuje inovativnu hibridnu konstrukciju gorivnih ...

Nova Dacia Duster u niskom startu

Dacia će 12. septembra na salonu u Frankfurtu predstaviti novi Duster, model koji je ...

Volkswagen Grupa najavljuje čvrste baterije 2025.

Iako postoje stavovi da čvrste baterije još nisu ni blizu komercijalizacije, Volkswagen Grupa kaže ...

Kubica ponovo testira Formulu 1

Renault je potvrdio da će Robert Kubica voziti na zvaničnim testovima Formule 1 koji ...