Site icon

Ducati Desmo450 MX je spreman

Ducati Desmo450 MX je spreman za motokros sezonu 2024. koja će poslužiti za razvoj pre pravog ulaska u šampionat

Ducati Corse Off-Road // Foto Ducati.com

Ducati Desmo450 MX je spreman za motokros sezonu 2024. koja će poslužiti za razvoj pre pravog ulaska u šampionat. Prošle jeseni smo pisali o novom pravcu u kojem će krenuti marka Ducati, kako na sporstkom tako i komercijalnom, planu. Popularnost motokrosa i off-road vožnje motocikala je evidentna, a Ducati ne želi da ceo kolač prepusti drugima. Drugim rečima, Ducati ulazi u motokros sa svojim novim motociklima, iz kojih će nastati cela porodica motocikala koja će biti ponuđena kupcima u narednih par godina.
U Madoni Di Campiglio zvanično je predstavljen Ducati Corse Off-Road i otkriven je potpuno novi Ducati Desmo450 MX, kojim će se Antonio Cairoli i Alessandro Lupino tokom sezone 2024. takmičiti u italijanskom Motocross Pro – Prestige MX1 šampionatu, pod okriljem Ducati Corse R&D – Factory MX Teama. Takmičarska sezona će poslužiti za finalni razvoj i prikupljanje podataka za Desmo450 MX, koji će u serijsku proizvodnju krenuti u drugoj polovini sledeće godine.
Alessandro Lupino će voziti celu sezonu šampionata dok će mu se za intenzivni program dodatnih testiranja pridružiti Antonio Cairoli. Trkački debi za Ducati Desmo450 MX predviđen je za 16 i 17, mart na trci u Mantui, koja će biti prva trka sezone 2024. italijanskog Motocross Pro Prestige MX1 šampionata.

Next: Hyundai uz Active Air Skirt do uštede