Site icon

Andrea Dovizioso se oporavlja od povreda

Andrea Dovizioso se oporavlja od povreda zadobijenih na motokrosu, a koje su brojne i ozbiljne – oglasio se iz bolnice

MotoGP / Andrea Dovizioso / Foto SRT Yamaha MotoGP team media

Andrea Dovizioso se oporavlja od povreda zadobijenih na motokrosu, a koje su brojne i ozbiljne – oglasio se iz bolnice. Andrea Dovizioso je pružio najnovije informacije o svom oporavku od strašnog pada na motokrosu. MotoGP legenda se suočava sa dugim periodom oporavka nakon što je pretrpeo višestruke povrede u nesreći u motokrosu pre skoro tri nedelje.
Dovizioso piše: „Nisam očekivao da ću dobiti toliko ljubavi prošle nedelje. Preko WhatsApp-a, putem društvenih medija, želeo sam da vam se mnogo zahvalim i obavestim vas o svojoj situaciji. Polomio sam desnu ključnu kost, morao sam da je operišem jer nije bila u dobrom stanju. I morali su da mi poprave akronium ligament. Ostali prelomi nisu ništa ozbiljno. Potrebno je samo malo strpljenja: slomio sam dva rebra, tri pršljena, imam malu pukotinu na grudnoj kosti. Povredio sam nerv levog kolena, imao sam malu paralizu stopala ali se već oporavilo. Onda sam slomio zglob. Imam mali prelom acetabuluma karlice. Moram sve to da poštujem i zato moram da koristim invalidska kolica 2/3 nedelje. Verujem da ono što nam se dešava u životu kada primite ovakve udarce, daje vam priliku da imate jasniji fokus da razumete za šta želite da živite i šta želite da radite. Razumem, sada imam dosta vremena za razmišljanje, ali verujem da možete izvući pozitivne stvari iz ovoga. Želeo sam da se zahvalim ljudima oko sebe, smatram se veoma srećnim.

Andrea Dovizioso // Foto: Ducati Racing

Juri je osoba koja je doživela mnogo lepih trenutaka, ali samim tim i mnogo teških trenutaka kao što je ovaj, jer kada te nađe na zemlji, da moraš da se osvestiš i da si slomljen, to su teški trenuci. Fabricio Bora, znamo se od 2005. godine, što je preraslo u prijateljstvo, uzajamno poštovanje, svaki put kada vidi moj broj na svom telefonu, uvek se odazove i ovaj odgovor i usmeravanje me u pravom smeru čini razliku.
Doktor Porčelini, nije prvi put da me operiše, uvek mi je bio od velike pomoći, a čak je i ovoga puta uspeo da me razmazi, izvrši veliku operaciju ključne kosti, dok je upravljao i ostatkom mog tela. Bila je teška nedelja u bolnici u Sasuolu, ali ceo tim me je naterao da ovih šest dana proživim na najbolji način. Želim da se zahvalim i bolnici u Firenci i bolnici Sasuolo. Želim da se zahvalim toj ludoj osobi iz Chionnea poznatom kao “Grizli”, prijatelju koji je bivši fizioterapeut, da čujem njegovo mišljenje uvek čini razliku i uverava me. Moja porodica, moji prijatelji su mi bili jako bliski, tako da vam hvala na svemu, a sada ćemo to ponovo sastaviti i krećemo ponovo!“

Next: Mini Aceman je konačno otkriven