Site icon

Novi BMW X3 zvanično predstavljen

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u novom ruhu, novim dimenzijama i novim pogonskim sistemima

Predstavljen novi BMW X3

Novi BMW X3 zvanično predstavljen u novom ruhu, novim dimenzijama i novim pogonskim sistemima. BMW je ove godine bio zauzet ažuriranjem Serije 2, M3 i drugih modela. Sada predstavlja X3 za 2025. godinu u dve verzije, sa novim hibridnim pogonima, najnovijom postavkom infotejmenta i svežim dizajnom eksterijera i enterijera. Novi X3 kreće u prodaju u u drugoj polovini godine. Biće dostupan u osnovnoj verziji X3 30 xDrive ili vrhunskoj specifikaciji X3 M50 xDrive.

Predstavljen novi BMW X3

Nijedan automobil više ne sadrži oznaku „i“ u svom nazivu, pošto BMW sada rezerviše slovo za svoje potpuno električne modele. X3 30 xDrive koristi 2,0-litarski četvorocilindarski motor sa turbo punjenjem i 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, koji stvara 255 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. To je više od odlazećeg modela sa motorom bez hibrida. Međutim, dostiže 100 km/h za istih 6,0 sekundi i dostiže maksimalnu brzinu od 210 km/h. X3 M50 xDrive ima elektrifikovani 3,0-litarski redni šestocilindarski motor sa turbo punjenjem. Proizvodi 393 KS i 580 Nm maksimalnog obrtnog momenta, ubrzavajući krosover do 100 km/h za 4,6 sekundi, što je jednako odlazećem X3 M40i. Elektronski je ograničen na 250 km/h sa opcionim gumama visokih performansi, ili 210 sa osnovnim za sva godišnja doba. Pogon na sva četiri točka je standardna oprema za obe opreme, a BMW-ov osmostepeni Steptronic automatski menjač je jedini dostupni menjač. Ažurirani pogonski agregati kriju se ispod potpuno novog dizajna eksterijera koji je veći od svog prethodnika, ali ima isto međuosovinsko rastojanje od 2.86 metara.

Predstavljen novi BMW X3

Novi X3 je 33 mm duži i 27 mm širi dok je 25 mm niži. Dužina je 4.754 m, 1.92 m je širok i 1.63 m visok. Novi dizajn X3 uključuje veće rešetke za bubrege sa vertikalnim i dijagonalnim šipkama na oblogama na X3 30. Indikatori u obliku slova L u novim farovima služe kao dnevna svetla, bočni markeri i pokazivači pravca, dok su puna LED svetla dostupna kao opcija.

Predstavljen novi BMW X3

Aluminijumski naplatci od 19 inča su standardni za X3 30, sa dostupnim opcijama od 20 i 21 inča. X M50 ima aluminijumske felne od 20 inča, M-specifične rešetke za bubrege sa horizontalnim šipkama, M Sport kočnice i četiri izduvne cevi. Osvetljena rešetka je takođe standardna oprema, dok performanse uključuju prilagodljivo M Sport ogibljenje, varijabilno sportsko upravljanje i M Sport zadnji diferencijal.

Predstavljen novi BMW X3

Unutra, X3 dobija BMW zakrivljeni ekran i BMW-ov iDrive 9 infotainment sistem, koji je proizvođač automobila prvi put lansirao na BMW-u X1 iz 2024. Postoji gomila novih funkcija, kao što je QuickSelect, koji omogućava zgodan pristup vozačevim najčešće korišćenim funkcijama bez potrebe da kopate po podmenijima. Prtljažni prostor meri 890 litara, koji raste na 1050 litara sa oborenim zadnjim sedištima. BMW X3 takođe može da vuče do 2200 kilograma sa opcionom kukom za prikolicu.

Predstavljen novi BMW X3

Novodizajnirana podesiva sportska sedišta sa grejanjem i volan sa ravnim donjim delom takođe su standardni deo novog crossovera. Sedišta su dostupna u tri boje, dok je M Veganza/Alcantara kombinacija opciona. BMV takođe čini svoju instrument tablu od tkane tkanine dostupnom na X3 po prvi put 2025. godine.

Next: Audi RS E-Tron GT Performance je najsnažniji