fbpx

Formula 1 – Bearman u timu Haas od sledeće sezone, a potpisao je višegodišnji ugovor kojim dolazi na mesto Hulkenberga

Formula 1 – Bearman u timu Haas MoneyGram // Foto LAT Images // Haas F1 Media

Formula 1 – Bearman u timu Haas od sledeće sezone, a potpisao je višegodišnji ugovor kojim dolazi na mesto Hulkenberga. Visoko ocenjen britanski tinejdžer Oliver Berman obezbedio je stalno mesto u Formuli 1 sa timom Haas, potpisavši “višegodišnji” ugovor koji počinje 2025. godine. Haas je potvrdio puno radno vreme štićenika Ferarija, što se već neko vreme smatra formalnošću, u četvrtak uoči Velike nagrade Britanije ovog vikenda u Silverstonu. Devetnaestogodišnjak iz Čelmsforda postao je najmlađi Britanac koji je započeo gran pri kada je u martu pozvan kao zamena za vzača Ferrarija Carlosa Sainza, koji je imao upalu slepog creva, u Saudijskoj Arabiji. Berman je odmah ostavio utisak na svom debiju u Formuli 1, kvalifikovavši se u Džedi kao 11. pre nego što je završio na sedmom mestu u trci, ispred sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona.
Iako trenutno prolazi koroz tešku drugu drugu sezonu Formule 2 sa nekada najbržim Prema jednosedima, koji ove godine nikako da postanu konkurentni, Bearman je učinio dovoljno da impresionira Haasa.

Formula 1 – Bearman u timu Haas MoneyGram // Foto LAT Images // Haas F1 Media

„Teško je opisati rečima koliko mi ovo znači“, rekao je Bearman. „Reći naglas da ću biti vozač Formule 1 za MoneyGram Haas F1 tim čini me neizmerno ponosnim. Biti jedan od retkih ljudi koji uspeju da urade ono o čemu su sanjali kao dete je nešto zaista neverovatno. Džinu Haasu, Ayau i svima u Haasu poručujem, hvala vam što ste verovali u mene i što ste mi verovali da predstavljam vaš tim. Zaista sam uživao u radu sa svima od prvog puta kada smo se sreli u Meksiku i jedva čekam da uživam u ovom trenutku sa njima i nadam se još mnogo više u budućnosti. Fredu, Marku, Džoku, Alesandru i svima u Scuderiji Ferrari Driver Academy, jednostavno, ne bih bio ovde bez vas. Hvala vam što ste me od F4 pripremili za ovu neverovatnu priliku i znam da ću joj dati sve što imam.”

Formula 1 – Bearman u timu Haas MoneyGram // Foto LAT Images // Haas F1 Media

Bearman je već učestvovao u dva FP1 izlaska na stazu sa Hasom ove sezone u Imoli i Barseloni i ponovo će sesti za volan VF-24 u Silverstonu u petak. Još nije poznato ko će biti partner Bermanu u američkom dresu sledeće sezone. Niko Hulkenberg prelazi u Sauber/Audi, dok je njegov kolega Kevin Magnussen bez ugovora i nije garantovano da će ostati. Među onima koji su čvrsto povezani sa mestom Hasa je Esteban Ocon, koji napušta Alpine na kraju sezone.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Porsche predstavio Panameru Turbo S E-Hibrid

Porsche predstavio Panameru Turbo S E-Hibrid sa čitavih 771 KS i značajno povećanom baterijom Porsche ...

Sve se menja Kimi Raikkonen se ne menja, zna šta radi

Kimi Raikkonen, umesto da ode u penziju, voziće još dve godine u realno, za ...

Ptičiji izmet ne donosi sreću vašem ljubimcu

Iako se u mnogim zemljama smatra srećom kada vas „pogodi“ ptičiji izmet, boja vašeg ...

Test – Mercedes EQS 580

Mercedes EQS 580 je električni “stegonoša” marke iz Štutgarta koji treba da donese isto ...

Premijera “I Am Paul Walker” dokumentarca već u avgustu

Pet godina nakon smrti zvezde “Fast and Furious” filmova i auto entuzijaste, Paula Walkera, ...

Mazda 3, još jedna zvezda beogradskog Salona

Mazda3 jedan je od najvažnijih Mazdinih modela ne samo u Srbiji, gde je do ...