fbpx

MotoGP – VR46 na mestu Pramaca

MotoGP – VR46 na mestu Pramaca, sa jednim Ducati motociklom najnovije specifikacije i Morbidellijem u svom timu

MotoGP – VR46 na mestu Pramaca Foto // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202405110196 // Usage for editorial use only //

MotoGP – VR46 na mestu Pramaca, sa jednim Ducati motociklom najnovije specifikacije i Morbidellijem u svom timu. Ducati je potvrdio da će VR46 preuzeti ulogu od Pramaca kao njegov „fabrički podržan“ MotoGP tim od 2025. Višegodišnji ugovor znači da će tim Valentina Rosija dobiti „zvanični GP Desmosedici na stazi i uživati punu tehničku i sportsku podršku od proizvođača iz Borgo Panigalea“. Iako VR46 tek treba da potvrdi svoje vozače, menadžer Ducati tima Davide Tardozzi rekao je TV mrežama da će Fabio di Giannantonio sledeće godine dobiti fabrički GP25 motocikl, a da će Franko Morbideli preći iz Pramaca i postati njegov timski kolega na GP24, umesto Marka Bezzechija koji prelazi na Apriliju. To takođe znači da će novajlija Fermin Aldeger biti pored Aleksa Markeza, u timu Gresini, kompletirajući Ducatijevu smanjenu postavu od šest vozača.

MotoGP – VR46 na mestu Pramaca / Pertamina VR46 Ducati tim

„Mogu samo da budem ponosan što mogu da objavim da će od sledeće godine VR46 trkački tim biti Ducati fabrički podržan tim u MotoGP-u“, rekao je direktor VR46 tima Alesio Saluči. „Takmičićemo se sa jednim motociklom fabričke specifikacije i jednim Ducati GP24. Da su to rekli pre nekoliko godina, ne bih verovao. Ovo je zaista značajan momenat za ceo tim – postići ovaj rezultat za samo tri godine, sa mladim timom, sa toliko momaka sa nama iz Moto3, je nešto izuzetno. Želim da se zahvalim svim ljudima koji rade u Timu, partnerima, Ducatiju i Gigi Dall’Igni što su verovali u ovaj projekat i što su danas uspeli da ga unaprede kako zaslužuje. Pred nama su zahtevne godine, pune izazova, ali jedva čekamo da se testiramo i pokušamo da postignemo ambiciozne rezultate“.
Generalni direktor Ducati Corse Gigi Dall’Igna je dodao: „Od prvog dana, VR46 Racing Team je pokazao svoju sposobnost da radi u savršenoj harmoniji sa Ducatijem, a poslednjih godina zajedno smo postigli važne rezultate. „Srećni smo, stoga, što možemo da dodatno ojačamo naš odnos, pružajući timu iz Pezara punu fabričku podršku od sledeće sezone. „Siguran sam da zajedno možemo postići i druge značajne ciljeve! Još jednom, želeo bih da se zahvalim Valentinu, Učiju, Pablu i svim ljudima koji rade sa timom sa velikom strašću i posvećenošću.” Tim Pramac, čiji se aktuelni vozač Jorge Martin ponovo bori sa fabričkom zvezdom Ducatija Francescom Bagnaijom za titulu, sledeće godine prelazi na motocikle Yamaha, kada Martin prelazi u Apriliju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – Vinalesu i druga pobeda u Americi

MotoGP – Vinalesu i druga pobeda u Americi nakon spektakularne trke na stazi COTA ...

Dovizioso – druga za redom

Ako je pre samo nedelju dana jednostavno imao svoj dan, a i Ducati bio ...

HRC saopštio – Marc Marquez nastavlja oporavak

Vesti o stanju osmostrukog MotoGP šampiona nema, a ni u najnovijoj koja je obljavljena ...

Dakar Reli 9. etapa – Loebu treća etapna pobeda

Dakar Reli je nakon dana pauze nastavljen devetom etapom u kojoj je pobedio Loeb ...

Quartararu šesta MotoGP pol pozicija ove godine za kraj sezone

Fabio Quartararo je osvojio svoju šestu pol poziciju u MotoGP klasi, u svojoj prvoj ...

Šta Yamaha ima da kaže fabričkim vozačima?

Kvalifikacije su jedno, a trka sasvim drugo, ali šta posle kvalifikacija u Jerezu Yamaha ...