Site icon

Subaru lansira potpuno novi Forester e-BOXER u Evropi

Subaru lansira potpuno novi Forester e-BOXER u Evropi, svoj ključni model u ponudi još od prvog lansiranja u februaru 1997.

Subaru lansira potpuno novi Forester e-BOXER u Evropi / Foto Subaru Press

Subaru lansira potpuno novi Forester e-BOXER u Evropi, svoj ključni model u ponudi još od prvog lansiranja u februaru 1997. godine. Forester je ključni model u SUBARU portfoliju još od prvog lansiranja u februaru 1997. godine. S više od 5 miliona prodatih vozila na globalnom nivou u poslednjih 27 godina, i trenutno treći najprodavaniji SUBARU model u Evropi, potpuno novi Forester nastavlja nasleđe svestranog SUV-a koji je spreman za sve terene i uslove, sada u redizajniranom, zrelijem, sofisticiranijem i rafiniranijem izdanju.

Subaru lansira potpuno novi Forester e-BOXER u Evropi / Foto Subaru Press

Novi Forester paket obuhvata unapređene karakteristike vožnje na asfaltu i izvan njega. Čuva jedinstvenu kombinaciju stalnog simetričnog pogona na sve točkove sa specijalno razvijenim e-BOXER blago-hibridnim pogonskim sklopom, optimizovanim direktnim ubrizgavanjem 2.0-litarskog motor s horizontalno suprotnim četiri cilindra i Lineartronic menjačem kako bi poboljšao dinamičnost, pouzdanost i efikasnost.
Subaru Global Platform (SGP) je dodatno unapređena upotrebom potpune unutrašnje ramne konstrukcije, šire primene strukturnog lepka i povećanjem krutosti tačaka oslonca oslanjanja , što je dovelo do čvršće i lakše karoserije koja poboljšava dinamičnost vožnje. Torziona krutost šasije je povećana za 10% u odnosu na prethodni model. Novi električni servo upravljač sa dvostrukim pinionom i poboljšanim EPS podešavanjima omogućava direktan i prirodan osećaj pri upravljanju, bez kašnjenja u odgovoru, dok je optimizovani hod kočione papučice obezbedio bolju kontrolu. Poboljšana aerodinamika koja osigurava bolju stabilnost vožnje postignuta je kroz ključne delove kao što su prednji vazdušni otvor rešetke, tekstura zaštite motora i rebra raspoređena na različitim delovima vozila.

Subaru lansira potpuno novi Forester e-BOXER u Evropi / Foto Subaru Press

Standardna EyeSight Driver Assist tehnologija je sada unapređena sa širokougaonom monocularnom kamerom i novim prednjim radarom, što dovodi do značajnog poboljšanja u njenom prepoznavanju. Dolazi sa 15 funkcija (5 novih, 7 unapređenih). Nove funkcije uključuju Sistem za hitno zaustavljanje vozila (prvi put za SUBARU), koji smanjuje rizik od nesreća ukoliko vozač ne može da upravlja vozilom (na primer, zbog medicinskog problema).
Sistem za nadzor vozača (Driver Monitoring System DMS), koji dolazi kao standardna oprema, nudi unapređene i nove funkcije za bezbednost i udobnost.

Subaru lansira potpuno novi Forester e-BOXER u Evropi / Foto Subaru Press

Spoljašnji izgled potpuno novog Forester-a je značajno redizajniran. Širi i oštriji prednji deo karakteriše odvažno oblikovana rešetka koja se povezuje sa tankim prepoznatljivim svetlima i farovima sa crnim detaljima. Izraženi izbočeni blatobrani i istaknuta bočna linija naglašavaju sofisticirani i robusni SUV dizajn, dok visoko pozicionirana linija na zadnjem delu povezuje zadnja svetla, a zadnja vrata imaju ugraviran logo modela za čvrstiji i čistiji izgled. Novi Forester je dostupan u 11 boja karoserije, uključujući 2 nove (među kojima je i potpuno nova boja River Rock Pearl), sa točkovima od 18 i 19 inča.
Dizajn unutrašnjosti je poboljšan korišćenjem 3D oblikovanja koje stvara izraženu horizontalnu liniju kroz kabinu. Konture se neprekidno protežu od instrument table preko vrata kako bi povećale osećaj prostornosti enterijera. Trapezoidni oblik instrument table i obloga dodatno doprinose visokom kvalitetu izgleda.
Vozilo je već dostupno za naručivanje, a prva isporuke stižu tokom novembra meseca!

Next: Kako utvrditi da li je automobil bio teško oštećen u prošlosti?