fbpx

Chevrolet predstavio potpuno nove modele Tahoe i Suburban

General Motors je iznenada otkrio potpuno novu generaciju modela Chevrolet Tahoe i Suburban

Foto: GM

General Motors je iznenada otkrio potpuno novu generaciju modela Chevrolet Tahoe i Suburban. Sa još više modernih tehnologija, više mesta, više mogućnosti, više pogonskih jedinica i više opcija, najvoljeniji veliki SUV-i Amerike se čine da su spremni da napadnu modernu konkurenciju kada krenu u prodaju polovinom 2020. Najveća novina koju donose novi Tahoe i Suburban su nezavisno oslanjanje zadnjih točkova umesto krute osovine i dostupnost dizel agregata. Svi novi Tahoe i Suburban modeli osim onih sa Z71 off-road paketom će biti dostupni sa 3.0 litarskim turbodizelom sa 277 KS i 624 Nm obrtnog momenta.

Chevrolet Suburban, Foto: GM

Dobro poznati 5.3 litarski V8 benzinac sa 355 KS i 520 Nm obrtnog momenta je osnovni agregat za slabije opremljene modele, dok će 6.2 litarski V8 sa 420 KS i 623 Nm biti rezervisan za bolje pakete opreme. Oba benzinca imaju deaktivaciju bilo kog broja cilindara, direktno ubrizgavanje goriva, start-stop sistem i varijabilni razvod ventila.

Chevrolet Suburban, Foto: GM

Jedini dostupan menjač će biti desetostepeni automatik u kombinaciji sa pogonom na zadnje ili sve točkove. Prema rečima Chevroleta, prelazak sa krute zadnje osovine na nezavisno oslanjanje je pomoglo pri uklapanju trećeg reda sedišta, kao i po pitanju udobnosti. Opcioni magnetski amortizeri i vazdušno ogibljenje će dodatno povećati komfor putnika i nosivost automobila.

2021 Chevrolet Suburban, Foto: GM

Najočiglednija promena u kabini je prelazak sa ogromne “palice” menjača iza upravljača, na moderan selektor brzine u vidu dugmića. Centralni 10 inčni ekran osetljiv na dodir je deo serijske opreme, dok se za 8 inčnu digitalnu instriment tablu, 15 inčni head up ekran, kao i 12.6 inčni ekran u drugom redu sedišta moraju doplatiti.

2021 Chevrolet Suburban, Foto: GM

Svi navedeni sistemi su deo GM-ove najnovije digitalne arhitekture sa 5 puta jačim procesorom od prethodne. Ovo uključuje ažuriranje softvera preko vazduha kao i online praćenje statusa vozila.

2021 Chevrolet Tahoe Z71, Foto: GM

Sa 3.07 metara između osovina, međuosovinsko rastojanje Chevrolet Tahoe je poraslo za 125 mm, dok je međuosovinsko rastojanje većeg Suburbana povećano za 104 mm. Oba modela su porasla u dužinum pa je Tahoe sada dugačak 5.35 metara, a Suburban čak 5.73 metara.

2021 Chevrolet Tahoe, Foto: GM

Ovo u prevodu znači 66% više prtljažnog prostora iza trećeg reda sedišta u modelu Tahoe i 19% veći kapacitet iza prvog reda sedišta kod modela Suburban u poređenju sa odlazećim modelima, prema rečima Chevroleta. Maksimalna zapremina prtljažnika dok Tahoea je 3.480 litara, odnosno 4.097 litara kod Suburbana.

2021 Chevrolet Suburban, Foto: GM

Oba modela će dolaziti sa upozorenjem na čeoni udar, sistemom automatskog kočenja sa detekcijom pešaka, indikatorom udaljenosti vozila ispred i pomoći pri parkiranju unazad. Svi ostali moderni sistemi pomoći vozaču će moći da se doplate. Detalji kao što su prosečna potrošnja goriva, maksimalna težina prikolice, maksimalna nosivost i cene će biti naknadno objavljeni.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Palmer out – Sainz in!

Jolyon Palmer sutra vozi svoju poslednju trku u bolidu Renaulta, a najverovatnije i svoju ...

Rivian R1T se razmeće potencijalom

Rivian R1T električni pick-up sve je bliži serijskoj proizvodnji, a do tada se proizvođač ...

Volkswagen Jetta spremna za rekord na Bonevillu

Volkswagen će pokušati da obori rekord klase na „Bonneville Speed Week“ događaju sa modifikovanom ...

Michael Schumacher odlikovan najvišim priznanjem

Michael Schumacher sedmostruki šampion Formule 1 odlikovan je najvišim priznanjem države u kojoj je ...

Audijev najbrži kabrio ikada

Audi je predstavio svoj najbrži kabriolet ikada. R8 Spyder V10 Plus. Iza podugačkog imena ...

VW Group ispunila CO2 cilj uz pomoć EV

VW Grupa je ispunila zadati EU cilj emisije CO2 svih proizvedenih vozila u 2021. ...