fbpx

Od brojki oko VR46 i Valentina Rossija se vrti u glavi

Iako Aramco VR46 MotoGP tim definitivno izlazi na stazu 2022. malo toga se znalo o pozadini i veličini projekta – sada su se pojavile brojke

Foto: Sepang Racing Team

Da će Aramco VR46 MotoGP i Moto2 timovi izaći na start na prvim trkama sezone 2022., i da će u najjačoj konkurenciji koristiti Ducati motocikle nije sporno. Međutim sve ostalo je za sada duboko sakriveno od očiju javnosti, koja je svakako zainteresovana da sazna barem velčinu ovog projekta. Prema onome što je objavio italijanski Il Sole24 Ore, projekat najčuvenijeg motocikliste na planeti i holding kompanije Tanal Entertainment Sport and Media iza koje stoji suveren Saudijske Arabije je ogroman. Talijanski medij je objavio da će krou sponzorski ugovor VR46 dobijati po 100 miliona evra godišnje od 2022. do 2026. godine, od čega će se pokrivati troškovi i zarade vozača i članova tima u obe kategorije.

Foto: Sepang Racing Team

Međutim, tu izgleda nije kraj zainteresovanosti saudijaca za robnu marku VR46. Pojavile su se informacije da su spremni da za 150 miliona evra kupe Rossijevu kompaniju VR46, i to sve njene delove, od odeljenja koje se bavi proizvodnjom i prodajom VR46 brendiranih artikala, preko VR46 akademije, pa sve do oba tima MotoGP i Moto2. Razumljivo, i u slučaju da je ova informacija tačna i dođe do prodaje, sam Rossi bi bio deo kompanije pod novim vlasnicima, obzirom da bi snova svega i dalje bilo njegovo ime, koje je nesumnjivo vrlo snažno na celoj planeti.
Ceo projekat ovako aktivnog uključivanja Saudijske Arabije pre svega mora da se uklopi u Saudi Vision 2030 projekat, koji je pre svega osmišljen i stvoren da smanji zavisnost prihoda od nafte i Saudijsku Arabiju usmeri u pravcu sektora zelenijih tehnologija kao što su zdravstvo, obrazovanje, infrastruktura i turizam, a kojem će evidentno biti pridodat u auto moto sport u većoj meri od dosadašnje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marquezova povreda ruke se iskomplikovala?

Od strane HRC-a je potvrđeno da se Marc Marquez ove sezone neće vraćati na ...

Mercedes se rešio MV Aguste

Nakon samo tri godine, Mercedes – AMG je prodao svojih 25% vlasništva MV Aguste, ...

Jorge Lorenzo ponovo na Yamahi YZR-M1

Jorge Lorenzo će ponovo voziti Yamahu, kao deo test tima u 2020. uz moguć ...

Iznenađenja na 5. etapi Dakar Relija

Peta, po mnogima jedna od najtežih etapa Dakar Relija donela je iznenađenja i pomeranja ...

Honda i dalje bez Marca Marqueza

Marc Marquez neće nastupiti na MotoGP Velikoj nagradi Štajerske predstojećeg vikenda, a Honda je ...