Site icon

Yamaha bez zamene za Rossija u Misanu

Vlentino Rossi se polako oporavlja od preloma potkolenice koji je zaradio prošle nedelje na treningu. Prognoza još nema, i kako kažu i lekari a i sam Rossi sve zavisi kako će reagovati njegov organizam

Valentino Rossi se oporavlja u svojoj kući nakon preloma potkolenice koji je zadobio nakon pada na treningu. Operacija je uspešno izvedena, a Rossi kaže da se dobro oseća, ali da su bilo kakve prognoze nezahvalne. Sada sve zavisi kako će reagovati njegov organizam i kako će teći oporavak i zarastanje kostiju.
Međutim, iz tabora Yamaha Racing stigla je iznenađujuća vest da u Misanu niko neće voziti umesto Rossija i da će Vinales biti jedini fabrički vozač Yamahe. Ovo je pomalo čudna i neuobičajena odluka tima. Svako, Vinalesu šansa za šampionsku titulu, ali mu ostaje velika borba, obzirom da za vodećim Diviziosom zaostaje 13 poena, što nje mnogo a preostalo je još šest trka do kraja. Ali trenutna je  činjenica da su i Ducati i Honda u boljoj formi od Yamahe, mada se to isto tako može promeniti već predstojećeg vikenda.

Next: Citroen u svom stilu u Frakfurtu