Site icon

G-Klasa se otkriva malo po malo

G-Klasa se otkriva malo po malo. Mercedes-Benz je objavio prve zvanične fotografije enterijera

Foto: Mercedes-Benz

G Klasa se otkriva malo po malo. Mercedes-Benz je objavio prve zvanične fotografije enterijera nove G Klase koja bi se u prodaji trebala pojaviti tokom 2018. Iako će premijeru imati već za nekoliko nedjelja na Detroit Motor Show-u, Mercedes još uvek krije izgled karoserije. Barem prema neslužbenim špijunskim fotografijama, predpostavlja se da će u osnovi biti slična sa aktuelnim modelom, i zadržati prepoznatljivu uglastu formu, kakvu ima još od 1979. godine.

Foto: Mercedes-Benz

Jedan od najpotentnijih terenaca na svetu svakako će, barem u enterijeru, početi da bude na nivou 21. veka. Preuzeće digitalnu instrument tabilu o infotejment od aktuelne E-Klase, što će svakako značajno podići što estetski što funkcionalni nivo. Takođe, G-Klasa će na upravljaču dobiti brojne komande, koje vozaču omogućavaju mnogo toga bez potrebe da skida ruke sa upravljača.
Otvori ventilacije u su u “turbine look” maniru koji je aktuelan i za brojne druge modele, ali će poneki detalj ipak biti zadržan, očigledno, kao priznanje dugovečnosti ovog modela koji traje već skoro 40 godina.

Foto: Mercedes-Benz

U fabrici tvrde da kupci G-Klase očekuju, pa i žele određene nesavršenosti. Iako su kvalitet i izbor materijala u enterijeru značajno unapređeni isto kao i oblik i funkcije sedišta, ovaj punokrvni terenac ostaće i pomalo “grubijan”, bez pokušaja da se finoćom približi jednoj S-Klasi. Međutim, to ipak ne znači da nova G-Klasa neće doživeti unapređenje kada je funkcionalnost u pitanju. Vetrobran je pomeren 30mm unapred, prostor na stražnjoj klupi dobiće ozbiljnih 15 cm više, a ponuda širine kabine takođe je osetno povećana, pa će u visini laktova imati dodatnih 68mm. Nagib naslona stražnje klupe biće podesiv, a ujedno i asimetrično preklopiv u odnosu 60:40.

Foto: Mercedes-Benz

Iako Mercedes još dosta toga skriva, najavljen je i audio sistem sa sedam zvučnika koji će biti u standardnoj opremi. Opcioni će biti mnogo kvalitetniji surround sistem od 590W sa 16 zvučnika, a koji je razvio je Burmester.
Početak prodaje nove G-Klase očekuje se početkom leta.

Next: Objavljene teaser skice nove Volkswagen Jette