fbpx

G-Klasa se otkriva malo po malo

G-Klasa se otkriva malo po malo. Mercedes-Benz je objavio prve zvanične fotografije enterijera

Foto: Mercedes-Benz

G Klasa se otkriva malo po malo. Mercedes-Benz je objavio prve zvanične fotografije enterijera nove G Klase koja bi se u prodaji trebala pojaviti tokom 2018. Iako će premijeru imati već za nekoliko nedjelja na Detroit Motor Show-u, Mercedes još uvek krije izgled karoserije. Barem prema neslužbenim špijunskim fotografijama, predpostavlja se da će u osnovi biti slična sa aktuelnim modelom, i zadržati prepoznatljivu uglastu formu, kakvu ima još od 1979. godine.

Foto: Mercedes-Benz

Jedan od najpotentnijih terenaca na svetu svakako će, barem u enterijeru, početi da bude na nivou 21. veka. Preuzeće digitalnu instrument tabilu o infotejment od aktuelne E-Klase, što će svakako značajno podići što estetski što funkcionalni nivo. Takođe, G-Klasa će na upravljaču dobiti brojne komande, koje vozaču omogućavaju mnogo toga bez potrebe da skida ruke sa upravljača.
Otvori ventilacije u su u “turbine look” maniru koji je aktuelan i za brojne druge modele, ali će poneki detalj ipak biti zadržan, očigledno, kao priznanje dugovečnosti ovog modela koji traje već skoro 40 godina.

Foto: Mercedes-Benz

U fabrici tvrde da kupci G-Klase očekuju, pa i žele određene nesavršenosti. Iako su kvalitet i izbor materijala u enterijeru značajno unapređeni isto kao i oblik i funkcije sedišta, ovaj punokrvni terenac ostaće i pomalo “grubijan”, bez pokušaja da se finoćom približi jednoj S-Klasi. Međutim, to ipak ne znači da nova G-Klasa neće doživeti unapređenje kada je funkcionalnost u pitanju. Vetrobran je pomeren 30mm unapred, prostor na stražnjoj klupi dobiće ozbiljnih 15 cm više, a ponuda širine kabine takođe je osetno povećana, pa će u visini laktova imati dodatnih 68mm. Nagib naslona stražnje klupe biće podesiv, a ujedno i asimetrično preklopiv u odnosu 60:40.

Foto: Mercedes-Benz

Iako Mercedes još dosta toga skriva, najavljen je i audio sistem sa sedam zvučnika koji će biti u standardnoj opremi. Opcioni će biti mnogo kvalitetniji surround sistem od 590W sa 16 zvučnika, a koji je razvio je Burmester.
Početak prodaje nove G-Klase očekuje se početkom leta.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Budi se istok i zapad – udružili se Audi i Hyundai

Samo što je objavljeno da su Ford I Volkswagen potpisali memorandum o razumevanju, na ...

Bentley će se takmičiti na Pikes Peak Hill Climb-u po prvi put

Bentley je najavio prijavu svog Bentayga SUV-a za ovogodišnje Pikes Peak Hill Climb takmičenje ...

OMR Grupa jača za zastupništva tri velika brenda

OMR Grupa jača za novu kompaniju i zastupništva tri velika brenda u auto-industriji OMR ...

Gordon Murray vraća stare vrednosti automobilu

Gordon Murray je u martu ove godine najavio svoj T.50, a sada dodao detalje ...

Da li BMW treba da kupi Land Rover?

BMW bi trebao (ponovo) da kupi Land Rover kažu analitičari, uporedo sa povratkom legendarnog ...

Lotus se uz Emiru oprašta od SUS motora

Lotus će se uz Emiru sa stilom oprostiti od SUS motora obzirom da novi ...