Site icon

Iz Alfe stiže konkurent Q7!

Iz Alfa Romea je potvrđeno da se priprema SUV, veći od Stelvia, koji treba da konkuriše Audiju Q7

Foto: Dmotion

Nova perjanica iz Alfe se uveliko priprema. Novi SUV gabaritom će biti veći od aktuelnog Stevija, a na crtu treba da stane Audiju Q7. Pogon će imati 400KS i biće blagi hibrid. Ovaj novitet iz Italije biće prvi od tri najavljena, a ujedno i prva Alfa koji će biti elektifikovana. Iako mnoge Alfiste ova vest sigurno neće obradovati, korišćenje hibrida je bilo neophodno kako bi se ostvarila snaga, a ujedno ispunile ekološke norme. Kao platformu, novi model koristi istu mehaničku osnovu na kojoj se nalazi Stelvio, ali sa povećanim međuosovinskim rastojanjem.

Foto: Dmotion

Iako potvrđuju da je razvoj uveliko u toku, ne saopštava se previše detalja, osim, i to indirektno, da će koristiti elektro instalaciju na 48 Volti, i da odlazak u najveći segment opravdan najvećim zaradama koje se obezbeđuju na ovim velikim SUV vozilima. Kako bi bio pravi konkurent Q7 imaće sedam sedišta.
Iako će biti dosta duži (oko 5 metara) i viši od Stelvia, iz Alfe tvrde da će biti teži samo oko 200 kg, uprkos hibridnoj pogonskoj jedinici. Nazivaju je e-turbo, potvrđeno je da se radi o četvorocilindarskom benzincu od 2 litre, tvrde da je veoma efikasan i da bez većih problema dostiže raspon od 300 do 400 KS. Premijera se očekuje krajem 2019., a planovi Alfe nakon toga predviđaju naslednika Giuliette, a u razmatranju je i potpuno nova 4C, sa novom platformom i pogonskom grupom.

Next: Posle Volvo Cars i Volvo Trucks ide pod Geely