Site icon

G Klasa – malo po malo

Foto: Daimler

G Klasa se otkriva malo po malo, kako se približava zvanična premijera u Detroitu

Foto: Mercedes-Benz

Mercedesova G Klasa se otkriva malo po malo, kako se približava zvanična premijera u Detroitu, a uz nove fotografije koje je objavio Mercedes, na “kašičicu” stižu i tehnički podaci. Iako još uvek u kamuflažnim bojama, jasno je da, što se forme karoserije, G Klasa zadržava svoju višedecenijski oblik. Međutim, barem kako Mercedes tvrdi, osim oblika sve je novo, pa će i do sada odlične off-road karakteristike biti još bolje.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes G Klase sada ima klirens od tla 241 milimetar, uz značajno povećane hodove ogibljenja. Izuzetno kratki prepusti preko točkova omogućavaju prilazni ugao od 31 stepen i izlazni ugao od 30 stepeni, a dubina vodene prepreke koju može da savlada povećana je na 70 centimetara.
I prijenos snage je potpuno nov. Menjač je 9G-TRONIC, a novi centralni diferencijal šalje mnogo više snage na prednju osovinu, odnosno čak 40% obrtnih momenata. Od, za sada, raspoloživih tehničkih podataka još se zna i da će kao i do sada sva tri diferencijala imati nezavisne blokade, ali i brojne vozačke bezbednosne asistencije.

Foto: Mercedes-Benz

Drugim rečima, nema brige, G Klasa i dalje ostaje pravi terenac i jedan među retkima koji je to ostao, a ostale tehničke detalje saznaćemo u narednih nekoliko dana.

Foto: Mercedes-Benz
Next: Infiniti Q Inspiration Concept otkriven neposredno pred Detroit