Novi super SUV iz Teksasa: Lincoln Navigator HPE600

Poznato je da teksaski tjuner, Hennessey, ume da napravi, među ostalom, i brz SUV. A poslednji u nizu je Lincoln Navigator

Foto: HPE

Poznato je da teksaski tjuner, Hennessey, ume da napravi, među ostalom, i brz SUV. Poslednji u nizu je luksuzni SUV iz Lincolna, model Navigator. „Navigator za 2018. je luksuzni SUV svetske klase i mi smo želeli da njegovu već impresivnu snagu i performanse odvedemo na sledeći nivo“, naveo je John Hennessey u saopštenju, i pri tom dodao: „U proteklih 12 meseci smo napravili i isporučili stotine VelociRaptor 600 paketa našim novim vlasnicima Ford Raptora. Bilo je savršeno logično da ponudimo sličan paket za novi Navigator, koji u suštini ima isti agregat“.

Foto: HPE

Zahvaljujući novom softveru menadžmenta motora, unapređenim usisnim sistemom, nerđajućim izduvnim sistemom, i velikim, napred postavljenim hladnjakom vazduha, Hennessey je uspeo da podigne snagu 3.5 litarskog EcoBoost V6 agregata sa 450 KS na respektabilnih 600 KS. Sa ovim paketom, Navigator stiže do 100 km/h za 4.8 sekundi i prelazi 400 metara za 12.9 sekundi pri 172 km/h. Drugi opcioni paket donosi monoblock naplatke, niže oslanjanje i šestoklipne Brembo čeljusti sa 15.1 inčnim diskovima, kako bi ova „raketa od tri tone“ mogla da bezbedno uspori. Hennessey je rekao: „Naša porodica je vozila i posedovala više snažnih GMC Denali-ja i Escalade-a u proteklih pet godina. Vrlo nam je drago da možemo dodati i snažan Lincoln u našu porodičnu flotu“. Novi HPE600 paket košta 19.500 dolara sa ugradnjom, i dolazi sa garancijom u trajanju od 3 godine/ 36.000 milja. Teksaska firma planira da napravi 200 jedinica svog super Navigatora ove godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

GMC Hummer se vraća sa 15.592 Nm obrtnog momenta

GMC je i zvanično potvrdio spekulacije da će se ime Hummer vratiti sledeće godine ...

Hyundai Kona teaser

Hyundai je objavio teaser sliku njihovog novog modela “Kona” pre službenog predstvljanja koje je ...

Postoje zakrpe za puteve koje mogu da traju 10 godina?

Gradovi i opštine vrlo često traže privremene metode popravke puteva punih rupa u vidu ...

Verstappenu pobeda, Hamiltonu titula

Max Verstappen je savršeno odvezao današnju trku i potpuno zasluženo stigao do pobede, a ...

Fieste RS ipak neće biti, tvrdi Fordov šef dizajna

Pre samo dve nedelje, šef Ford Performance, Leo Roeks, je nagovestio o mogućnosti Fieste ...

Mercedes konačno pokazao motor za AMG A45

Znali smo da će novi agregat za Mercedes-AMG A45 ići daleko, ali nismo znali ...