fbpx

Moto GP – luda kuća u Argentini

Trka za veliku nagradu Argentine bila je sve samo ne klasična MotoGP trka

Foto: LCR Honda

Saopštiti plasman prve trojice nakon današnje trke bilo bi previše jednostavno, ali o svemu što se danas dešavalo mogao bi se snimiti jedan kraći film. Još pre starta uprava trke je praktično kaznila Jacka Millera jučerašnjeg junaka kvalifikacija, time što je dozvolila svima da se predomisle i umesto pneumatika za kišu ipak stave slikove. Da bi start bio zanimljiviji po gledaoce, ipak je svima dozvoljeno da zamene motocikle i vrate se na start, umesto da po pravilima svi startuju iz pot lejna. Za kompletan cirkus dana bio je zadužen Marquez koji dozvolio da mu se pred sam start ugasi motor. Uspeo je da ga pokrene, vrati se na svoju startnu poziciju, ali mimo svih pravila. Iako je odlično startovao i brzo prestigao Millera koji je kao malu kompenzaciju dobio priliku da strtuje nekih 20-30 metara ispred svih ostalih, Marquez je dobio “prođi kroz” kaznu zbog dešavanja na startu. Međutim, tek tada počinje šou Marqueza, koji fantastičnom brzinom, ali i preteranom agresivnoću počinje da obilazi konkurente uz mnogo guranja, koje je kulminirali izbacivanjem Rossija sa staze. Na kraju, mladi Španac je ipak platio cenu za sve svoje greške i na kraj trke mu je dodato 30 sekundi na rezultat, zbog neodgovorne vožnje. Međutim, ostaje činjenica da je uspeovao da postigne zastrašujuća vremena.

Foto: LCR Honda

Ipak, junaci dana i teških uslova za vožnju su pobednik Chrutclow za LCR Hondu, ponovo sjajni Johann Zarco na Tec3 Yamahi, i Alex Rins na fabričkom Suzukiju na trećem mestu. Ova trojica, i svakako Jack Miller na Ducatiju, kojem je verovatno u neku ruko oduzeta pobeda, a završio je na četvrtoj poziciji vodili su bitku tokom cele trke.
Ne preterano imresivan je na petom mestu završio Vinales, a na još slabijem šestom pobednik prve trke Dovizioso.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP trka od 2023. stiže u Indiju

MotoGP šampionat imaće u svom kalendaru trku u Indiji na stazi Buddh International Circuit ...

MotoGP sprint format će ovako izgledati

MotoGP trkački vikend sa sprint trkom u subotu ovako će izgledati, a najbolji iz ...

Otvaranje sezone za Doviziosa i Ducati

Malo je reći da je otvaranje Moto GP sezone u Kataru bilo čisto ludilo, ...

HRC predstavio tim, ali pitanja ostala otvorena

HRC je danas virtuelno predstavi svoj tim za MotoGP sezonu 2021. ali se i ...

Volkswagen Grupa pregovara o prodaji Ducatija

Volkswagen Grupa održava preliminarne sastanke i pregovore sa potencijalnim kupcima Ducatija Prema pisanju Automotive ...