Site icon

Porsche proslavlja 70. godina sportskih automobila

„Mi smo ono što nikome ne treba, ali što svako želi.“ Ovo je vrlo jaka izjava, ali ujedno i jedna na koju Porsche ima puno pravo

Foto: YT screenshot

„Mi smo ono što nikome ne treba, ali što svako želi.“ Ovo je vrlo jaka izjava, ali ujedno i jedna na koju Porsche ima puno pravo, pa je nemački prizvođač upravo to uradio u videu koji odaje počast 70. godina proizvodnje sportskih automobila. Ovaj video ne ide u duboku istoriju Porschea, već je kratak i emotivan pogled na dušu brenda, sa očima usmerenim ka budućnosti. Kompanija koju je osnovao Ferdinand Porsche je zapravo stara 87. godina.

Početak priče ovog brenda nije počeo sa sportskim automobilima, već sa konsaltingom i razvojem za druge. Međutim, Ferdinand Porsche je želeo vozilo koje će nositi njegovo ime, te je model 356 rođen. Porscheov prvi automobil za saobraćaj je sišao na ulice 1948. godine, a od tog dana, Porsche se nije osvrnuo ka nazad. Istorija brenda uključuje trkačke automobile, svetske šampionate, dominantni sportski automobil, pa čak i evoluciju koja je obuhvatila sedane, karavane, i SUV-e. Sada, Porcshe lansira svoj prvi potpuno električni automobil pod imenom Taycan. Reč „Mi“ se koristi puno u videu. Porsche razume da je njegov uspeh zasnovan na ljubavi onih koji žele da parkiraju Porsche u svoju garažu. Vlasnici Porsche automobila veruju da su deo nečeg posebnog, a ovaj video to pokazuje.

Next: Fernando Alonso – talenat koji je mogao više