Site icon

Sada možete kupiti električni MG Roadster, ali nije jeftin…

Konverzije klasičnih automobila na električni pogon su sve popularnije, a najnovija firma u biznisu je britanski RBW

Foto: RBW

Konverzije klasičnih automobila na električni pogon sve su popularnije, a najnovija firma u biznisu je britanski RBW, sa svojim električnim MG Roadsterom. Međutim, ovo nisu stari MG Roadsteri prepravljeni na električni pogon, već potpuno novi automobili. RBW se obratio firmi British Motor Heritage za proizvodnju novih karoserija i oplata.

Foto: RBW

Iz kompanije tvrde da su želeli da osiguraju budućnost vožnje istorijskih sportskih automobila, stvaranjem njihovih verzija koje ne emituju štetne gasove. „Naš cilj je da unapredimo ove odlične klasične automobile za moderno doba, a da bi to postigli, imali smo sreće da dobijemo podršku kompanija koje dele istu strast,“ rekao je šef firme, Peter Sawin.

Foto: RBW

Detalja u vezi električnog pogonskog sklopa nema mnogo, sem da baterije i još neke komponente dolaze iz firme Zytek Automotive, koja je u vlasništvu Continentala od nedavno. Maksimalna snaga novog roadstera je 94 KS i 226 Nm obrtnog momenta, što omogućava sprint do 96 km/h za osam sekundi i maksimalnu brzinu od 169 km/h.

Foto: RBW

Automonija RBW MG Roadstera je 249 km. Samo 30 jedinica će biti proizvedeno, a cena jedne je čak 83,000 britanskih funti bez poreza. RBW planira da napravi „kvartet“ slično elektrifikovanih Jaguara XKSS roadstera, koji će, naravno, biti još skuplji.

Foto: RBW

Next: Peugeot predstavio hibridne verzije modela 3008 i 508