Site icon

Ferrari F8 Tributo stigao kao zamena za 488 GTB

Ferrari je podigao zavesu sa svog najnovijeg modela, pod imenom F8 Tributo, naslednika modela 488 GTB

Foto: Ferrari

F8 Tributo je naslednik modela 488 GTB i u suštini vrlo sličan automobil nedavno pokazanoj 488 Pisti. Šta više, koreni Ferrarija F8 Tributo se protežu sve do modela 458, lansiranog pre deset godina. U sredini novog modela nalazi se 3.9 litarski V8 sa dva turbo kompresora, koji proizvodi 710 KS i 770 Nm obrtnog momenta.

Foto: Ferrari

Snaga se prenosi isključivo na zadnje točkove putem sedmostepenog menjača sa dvostrukom spojnicom. Ferrari F8 Tributo do 100 km/h ubrzava za 2.9 sekundi, do 200 km/h za 7.8 sekundi, i sposoban je da dostigne vrtoglavih 340 km/h.

Foto: Ferrari

Enterijer prati stil svojih prethodnika, ali su gotovo svi elementi armature, oplata vrata, i centralne konzole novi. Isto važi i za infotejment sistem koji uključuje i 7.0 inčni ekran za suvozača. Što se tiče spoljašnosti, jasno je da se radi o evoluciji modela 488.

Foto: Ferrari

Ferrari navodi da je ovo urađeno namerno, kako bi se stvorio „most“ između trenutnog i budućeg dizajna koji naglasak stavlja na pokazivanje performansi i aerodinamičke efikasnosti Ferrari automobila. Takođe, poklopac motora od leksana podseća na legendarni F40. Cene još nisu poznate, a očekuje se da će prodaja početi u drugoj polovini ove godine.

Next: Peugeot 508 – limuzina koja to nije