Porsche predstavio najsnažniji Cayenne do sada

Cayenne Turbo S E-Hybrid je zvanično najsnažniji i najskuplji SUV u ponudi Porschea

Foto: Porsche

Porsche je zvanično predstavio Cayenne Turbo S E-Hybrid za 2020., model koji je službeno vrh ponude opremom, snagom i cenom. Kupci ga mogu poručiti u obe karoserijske verzije, standardnoj i kupe, a u svakom slučaju pogonska grupa je identična. Benzinski twin-turbo V8 od 4.0 litre zadužen je za 541 KS, ali u pomoć dolazi i elektro motor sa svojih 134 KS, pa se najsnažniji Cayenne može pohvaliti sa ukupno 670KS. Sasvim dovoljno da do 100 km/h ubrza za 3.6 sekundi i dohvati maksimalnih 300 km/h! Nije loše za jedan SUV.

Foto: Porsche

U paketu standardne opreme je mnogo toga, od karbon keramičkih kočnica, preko aktivnih poprečnih stabilizatora, pa do “ torque-vectoring” zadnje osovine i Sport Chrono dodatka koji na upravljač donosi selektor modova vožnje i prekidač launch controla.

Foto: Porsche

Cayenne Turbo S E-Hybrid je plug in, pa se baterija od 14.1 kWh na 240 V/50 Amp. punjaču do punog kapaciteta puni za dva i po sata. Sa ovom strujom Cayenne se može voziti oko 35 kilometara kao čisti EV, a tu su i modovi vožnje koji su u rasponu od električne, ekonomične, pa do sport i sport plus.
Razumljivo, pored toga što je najsnažniji i najbolje opremljen, Cayenne Turbo S E-Hybrid je i najskuplji, pa mu je početna cena oko 160.000 evra, uz doplatu od 2.500 evra za kupe karoserijsku verziju.

Foto: Porsche

Za one koji žele da ostanu ispod šestocifrene cene, Porsche nudi Cayenne Coupe E-Hybrid za 85.000 evra, i dosta skromnijim pogonskim paketom. Benzinac je V6 od 3.0 litre sa 335 KS, elektro motor identičan sa 134 KS, ali i upola manjim baterijskim paketom od 7.2 kWh. Zbirno, ni ova verzija Cayennea ne razočarava sa svojih 455 KS.
Isporuke ovih modela Porsche planira za prvi kvartal 2020.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

A-Klasa sedan ima najmanji koeficijent otpora vazduha

Prema Mercedesu, novu A-Klasu sedan karakteriše najmanji koeficijent otpora vazduha među svim serijskim automobilima ...

Nema planova za drugi Bentley SUV – za sada

Uprkos dugotrajnoj priči o tome da Bentley sprema drugi SUV, šef britanskog luksuznog brenda ...

Kia nagrađena za dizajn

Kia Motors je na najnovijem proglašenju dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila ...

Postignut dogovor: PSA i FCA se spajaju

Fiat Chrysler Automobiles i PSA su i zvanično najavili planove za spajanje Planovi, koji ...

Sledeći Mercedes-AMG A 45 sa preko 400 KS

Tokom proleća 2019. stići će Mercedes-AMG A 45, a nezvanično, fabrika potvrđuje da će ...