Jack Miller ostaje u Pramac Ducatiju

Jack Miller produžio je svoj ugovor sa Pramacom, i naredne sezone ostaje na Ducatiju

Foto: Pramac Ducati

Jack Miller se, ne svojom voljom, našao u centru pažnje tokom proteklog MotoGP vikenda u Austriji. Bez potpisanog ugovora sa Pramacom, a sa Jorgeom Lorenzom zainteresovanim za njegovo sedište, Miller se, ni kriv ni dužan, našao u stuaciji da brine za svoju budućnost na MotoGP motociklu. Srećom po njega, Luigi Dall’igna i Lorenzo su odustali od svoje kombinatorike, Španac će odraditi svoj ugovor sa Hondom, a Miller ostati na fabričkom Desmosedici GP20 koji će Ducati isporučivati satelitskom timu Pramac.
Šta više, ispostavilo se da je i oko evolucije motocikala koji će Pramac dobivati nastao određen problem. Naime, ove godine u timu Pramac, Miller vozi GP19, dok njegov timski kolega i “rookie” Francesco Bagnaia vozi godinu dana stariju GP 18 evoluciju. Međutim, prema ugovoru koji Bagnaia ima, i on je naredne godine trebao dobiti aktuelnu evoluciju, odnosno Ducati Desmosedici GP20, a Miller nije želeo da prihvati da 2020. eventualno vozi ovogodišnju GP19 evoluciju. U svakom slučaju, sve je došlo na svoje mesto, na stazi će biti četiri identična GP20 Ducatija, dva u fabričkoj i dva u satelitskoj ekipi, potvrdio je i Paolo Ciabatti, sportski direktor Ducatija. Ciabatti je dodao i da će uz ovakvu postavku fabrika dolaziti i do velike količine informacija, koje će omogućavati efikasniji razvoj motocikala.

Foto: Alma Pramac Racing

Zanimljivo je i da se iznenadnim povlačenjem Johana Zarca iz tima KTM otvorila mogućnost da se Miller ipak dočepa fabričkog sedišta, ali je vozač iz Australije rekao da je njegov prioritetni cilj bio da ostane u Pramacu i na Ducatiju, po svemu sudeći ciljajući na fabričko sedište upravo Ducatija, u slučaju da se nakon sledeće sezone uprazni mesto.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Na fabričkoj Hondi RC213V Bradl umesto Lorenza

Test vozač Honde, Stefan Bradl, zameniće povređenog Jorgea Lorenza na RC213V Na Moto GP ...

Folger mora na lečenje

Vozač Tec 3 Yamaha tima Jonas Folger odsustvovaće sa trke u Japanu koja se ...

MotoGP spektakl za oproštaj od sezone 2018.

Iako je pobednik šamponata odavno odlučen, i poslednja trka MotoGP sezone bila je spektakl ...

Stiže mali GS

BMW je objavio teaser video onoga što liči na srednju klasu GS linije motocikala. ...

Marquezu deveta pobeda za redom na Sachsenringu

Marquez počinje da čini MotoGP šampionat nezanimljivim, ako se usudimo tako nešto konstatovati Čak ...

Vitpilen 701 nije više samo koncept

Dve godine nakon što je Husqvarna prvi put pokazala kao koncept, Vitpilen 701 je ...