Jorge Lorenzo – nedostaje mu hrabrosti i volje, kaže Puig

Šef Moto GP tima Honda, pred trku u Misanu izneo je svoje viđenje loše forme Jorgea Lorenza

Foto: Honda Racing Corporation

Dosadašnji rezultati Jorgea Lorenza na Hondi RC213 su više nego skromni, bez iti jednog plasmanu u prvih 10. To svakako nije ono što je očekivao niti bivši šampion sveta, niti Honda, na čijem platnom pisku se nalazi. Na loš start sezone su se nadovezale i povrede, odsustvo sa trka, a kulminacija svega su, očigledno istinite, kombinacije da bi se Lorenzo mogao vratiti u Ducati, pre isteka ugovora sa Hondom. Šta više, i kada je mogao da “polira” svoju formu na Hondi tokom zvaničnih testova između trka, Lorenzo se povukao zbog bolova. A iako je najavio da će do kraja ispoštovati ugovor sa Hondom, još uvek nije potpuno isključena mogućnost da neće.

Foto: Honda HRC

Ako se pažljivo tumači izjava šefa tima HRC, Alberta Puiga, postaje jasno da poštuje ugovor koji tim ima sa Lorenzom, ali i da mu je dosta “kombinacija” španskog vozača i odsustva rezultata. Pred trku u Misanu koja se vozi 15. septembra, Puig je rekao: “Za Lorenza je trenutna situacija da počinje iz početka, ali da bi došao do rezultata mora da ih želi, bude motivisan i bori se za njih. Mora biti spreman i voljan da preuzme rizike i prihvati da je ovo opasan sport u kojem se možete povrediti, i koji liči na ring boks meča”. A Puig je za motogp.com dodao i ono što mnogi pretpostavljaju: “Mislim da Loreznovi problemi ne leže tehnici nego u hrabrosti i volji. Mi bi svakako voleli da postane brz kao što je bio na Yamahi. To bi bilo ostvarenje našeg sna”.

Foto: Honda Racing Corporation

Iako mogućnost da Lorenzo ode iz Honde na kraju tekuće sezone, Puig tvrdi da HRC ne razmišlja o tome ko bi ga eventualno mogao zameniti. “Ako Jorge odluči da prekine ugovor, što mi ne želimo, Honda trenutno nema rešenje za njegovu zamenu, ali u slučaju da se to dogodi, reagovaćemo i početi da tražimo opcije, čak i ako nisu najbolje”.

Johan Zarco je slobodan za 2020. obzirom da je raskinuo svoj ugovor sa KTM-om, ali je Puig negirao mogućnost angažovanja vozača koji je već odbio ponudu Honde za sezonu 2019. “Ponudili smo Zarcu mesto u našem timu, ali je Johan odbio. Nakon neuspelih pregovora, Zarco je došao kod mene da mi se izvini, i dao otkaz svom agentu Laurentu Fellonu zbog toga što me nije informisao ni o čemu. U tom smislu, Zarco je bio džentlmen i među nama nema problema, ali ne razmišljamo o njemu kao opciji. Naš vozač je Jorge Lorenzo”, zaključio je Puig, a mi dodajemo – nikad ne reci nikada. U MotoGP-u, kao i svim ostalim sportovima velikog biznisa ne postoji pojam “nikada”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marquez kažnjen, Vinalesu pol pozicija

Aktuelni Moto GP šampion sveta Marquez je kažnjen i sa pol pozicije startovaće Vinales ...

Valentino Rossi već na motociklu

Samo 19 dana nakon dvostrukog loma desne potkolenice, devetostruki šampion sveta seo je na ...

Suzuki predstavio svoj svoj MotoGP tim 2020.

Suzuki je na stazi Sepang u Maleziji predstavio svoj tim i novi GSX-RR za ...

Maveric Vinales od očaja do sjaja u Valensiji

Maveric Vinales je konačno uspeo da na Yamahi dođe do pol pozicije na poslednjoj ...

Yamaha na EICMA 2018

Yamaha je na EICMA 2018. pokazala dosta toga novog za 2019. a spisak noviteta ...

Yamaha MT Tour 2017 u Novom Sadu

Ljubitelji dvotočkaša i ove godine će imati priliku da budu deo velikog Yamaha MT ...