Jorge Lorenzo – nedostaje mu hrabrosti i volje, kaže Puig

Šef Moto GP tima Honda, pred trku u Misanu izneo je svoje viđenje loše forme Jorgea Lorenza

Foto: Honda Racing Corporation

Dosadašnji rezultati Jorgea Lorenza na Hondi RC213 su više nego skromni, bez iti jednog plasmanu u prvih 10. To svakako nije ono što je očekivao niti bivši šampion sveta, niti Honda, na čijem platnom pisku se nalazi. Na loš start sezone su se nadovezale i povrede, odsustvo sa trka, a kulminacija svega su, očigledno istinite, kombinacije da bi se Lorenzo mogao vratiti u Ducati, pre isteka ugovora sa Hondom. Šta više, i kada je mogao da “polira” svoju formu na Hondi tokom zvaničnih testova između trka, Lorenzo se povukao zbog bolova. A iako je najavio da će do kraja ispoštovati ugovor sa Hondom, još uvek nije potpuno isključena mogućnost da neće.

Foto: Honda HRC

Ako se pažljivo tumači izjava šefa tima HRC, Alberta Puiga, postaje jasno da poštuje ugovor koji tim ima sa Lorenzom, ali i da mu je dosta “kombinacija” španskog vozača i odsustva rezultata. Pred trku u Misanu koja se vozi 15. septembra, Puig je rekao: “Za Lorenza je trenutna situacija da počinje iz početka, ali da bi došao do rezultata mora da ih želi, bude motivisan i bori se za njih. Mora biti spreman i voljan da preuzme rizike i prihvati da je ovo opasan sport u kojem se možete povrediti, i koji liči na ring boks meča”. A Puig je za motogp.com dodao i ono što mnogi pretpostavljaju: “Mislim da Loreznovi problemi ne leže tehnici nego u hrabrosti i volji. Mi bi svakako voleli da postane brz kao što je bio na Yamahi. To bi bilo ostvarenje našeg sna”.

Foto: Honda Racing Corporation

Iako mogućnost da Lorenzo ode iz Honde na kraju tekuće sezone, Puig tvrdi da HRC ne razmišlja o tome ko bi ga eventualno mogao zameniti. “Ako Jorge odluči da prekine ugovor, što mi ne želimo, Honda trenutno nema rešenje za njegovu zamenu, ali u slučaju da se to dogodi, reagovaćemo i početi da tražimo opcije, čak i ako nisu najbolje”.

Johan Zarco je slobodan za 2020. obzirom da je raskinuo svoj ugovor sa KTM-om, ali je Puig negirao mogućnost angažovanja vozača koji je već odbio ponudu Honde za sezonu 2019. “Ponudili smo Zarcu mesto u našem timu, ali je Johan odbio. Nakon neuspelih pregovora, Zarco je došao kod mene da mi se izvini, i dao otkaz svom agentu Laurentu Fellonu zbog toga što me nije informisao ni o čemu. U tom smislu, Zarco je bio džentlmen i među nama nema problema, ali ne razmišljamo o njemu kao opciji. Naš vozač je Jorge Lorenzo”, zaključio je Puig, a mi dodajemo – nikad ne reci nikada. U MotoGP-u, kao i svim ostalim sportovima velikog biznisa ne postoji pojam “nikada”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marquez do prvog mesta na starim gumama

Po svemu sudeći biće sjajna MotoGP trka danas u Ostinu, barem ako je suditi ...

Supersport motocikl, ali na struju – ide ali i košta

Italijanski proizvođač Energica je “iscedio” još više snage iz svojih motora visokih performansi za ...

Lewis Hamilton na Yamahi YZR-M1

Lewis Hamilton je prepolovio broj točkova na raspolaganju, i poterao Yamahu YZR-M1 stazom u ...

Sprema se jeftiniji Ducati sa V4 motorom iz Panigalea

Ducati priprema nove modele koji će imati malo oslabljeni agregat iz Panigalea V4, i ...

Yamaha sve iznenadila osveženim YZF-R1 za 2020.

Na opšte iznenađenje, tokom Superbike trke u Laguna Seci, Yamaha je predstavila unapređene YZF-R1 ...

Marquezu zasluženo titula

Marc Marquz je zasluženo odbranio titulu šampiona sveta zajedno sa svojim timom Repsol Honda ...