fbpx

Proizvođači automobila traže alternative za Ženevu

Proizvođači automobila traže alternative za Ženevu, iako se sve više čuju mišljenja da su veliki autosaloni prošlost

Foto: Reuters

Iako se sve vše čuju mišljenja da su veliki saloni automobila stvar prošlosti zbog velikih ulaganja i nedovoljnog promotivnog efekta u odnosu na cenu, otkazivanje salona u Ženevi izazvalo je pravu buru kod mnogih proizvođača i izlagača, kojih je trebalo biti 160. Traže se brzi i efikasni načini da promovišu novitet, čije premijere su bile planirane i zakazane za Ženevu. Kao što smo već objavili, Salon u Ženvi otkazan je odlukom Vlade Švajcarske da zabrani sva okupljanja sa više od 1.000 ljudi, kako bi se umanjila mogućnost širenja korona virusa.
Već sada se zna da će umesto na 90-om salonu u Ženevi, Mercedes premijeru osvežene E Klase, a BMW modela Concept i4 održati virtuelno sa „live streamingom“. Iz Ferrarija poručuju da neće biti alternativne premijere, dok FCA još traži način da prikaže novi Fiat 500.
DS, deo PSA Grupe za premijeru DS9 traži novu lokaciju u blizini Pariza, a zakazane intervjue sa novinarima održaće putem telefona, dok Audi za premijere novog A3 Sportback i e-Tron S radi na traženju digitalnih solucija.
Maurice Turrettini, predsednik upravnog odbora fondacije Međunarodnog Salona Automobila izjavo je da veoma žali zbog otkazivanja salona koje je prouzrokovalo velike štete izlagačima, koji su investirali velik novac u svoje nastupe, ali da je zdravlje pak na prvom mestu. Prošle godine, salon u Ženevi posetilo je 660.000 ljudi, a vrednost biznisa vezanog za salon procenjena je na oko 200-250 miliona franaka, odnosno isto toliko evra. Posetiocima koji su već kupili karte novac će biti refundiran, ali ne i izlagačima, obzirom da su događaj otkazale vlasti Švajcarske, a ne organizator Palexpo. Ostaje otvoreno pitanje da li izlagači imaju pravna sredstva da barem donekle kompenzuju svoje troškove tako što će ih potraživati od države Švajcarske.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes ipak prestigao Audi, i prvi predstavo EQC

Da je bilo prema najavama, prvo smo trebali upoznati Audi e-tron, ali ne ide ...

Otkriven novi Suzuki Jimny – nakon 20 godina novi model

Da li se može zadržati staromodan kockasti stil i uspeti na tržištu? To će ...

Novi Kia Sorento stigao i do kupaca u Srbiji

Sa zakašnjenjem od nekoliko meseci u Srbiji je predstavljen trenutno najveći model marke KIA ...

Mercedes predstavio novi GLA

Nakon šest godina i više od milion prodatih komada, došlo je vreme za drugu ...

Mercedes – AMG pogon za Aston Martin Varekai

Varekai, prvi SUV iz Aston Martina stiže krajem sledeće godine, ali još se ne ...