fbpx

Mere koje je uvela Vlada Italije kako bi sprečila širenje zaraze coronavirusom imaće velik uticaj na Moto GP i Formulu 1 i kalendare oba šampionata

Foto: Ducati

Italijanska Vlada donela je zakon kojim će zabraniti ulazak i izlazak iz Lombardije i 11 drugih regija severne Italije, što će značajno uticati na Moto GP i Formulu 1. Trenutno, Italija je najviše pogođena coronavirusom posle kine i Južne Koreje. U poslednjih 24 časa zabeleženo je 6.000 slučajeva zaraze koja je do sada izazvala 233 smrti. Zakon koji Italija sprema da stavi na snagu potpuno će zabraniti ulazak ili izlazak iz tzv. crvenih regija, zatvoriće škole, muzeje, bioskope i bazene, a restorani će raditi pod restrikcijama.

Foto: Scuderia Ferrari press office

Obzirom da je Ferrari lociran u Modeni, članovi tima će imati problema da dođu do lokacijama na kojima treba da se održavaju trke. Isto važi i za tim Alpha Tauri, kao i zaposlene u Pirelliju. Iako je veći deo članova timova već u Australiji gde se održava prva trka sezone Formule 1, neki bi tek trebali da krenu na put, a to znači da u svoje firme i kuće neće moci da se vrate sve do nakon treće trke sezone u Vijetnamu koja se vozi u aprilu.

Foto: Aprilia Gresini Racing

MotoGP je već otkazao najjaču klasu u prve dve trke, a i treća je pod znakom pitanja, dok se postavlja pitanje kako će se timovi locirani u Italiji vratiti kućama nakon Katara. Trkački vikend na Tajlandu, planiran za 22. mart, već je odložen za oktobar mesec. Iako je Teksas bio već viđen i planiran kao prva trka sezone najjače klase 5. oktobra, čelnici opštine Austin-Travis proglasili su vanredno stanje, sva okupljanja više od 2.500 ljudi su zabranjena, osim ako organizator nije u mogućnosti da ministarstvo zdravlja Ostina da je preduzeo sve mere za sprečavanje zaraze. Pri tom, o svakom događaju odlučuje se posebno. U Ostinu je po prvi put za 34 godina zabranjen tradicionalni koncert Jug – Jugozapad.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zanimljva poseta na štandu Rimca

Rimac C-Two se u ženevi pojavio u naizgled neizmenjenom izdanju, ali je Mate Rimac ...

Fisker Ocean definitivno stiže do evropskih kupaca

Fisker Ocean prvi je električni SUV koji će ova američka marka ponuditi kupcima u ...

Na prodaju Schumacherov Ferrari Enzo – ponovo

Ferrari Enzo koji je u vlasništvu F1 legende Michaela Schumachera je na prodaju, i ...

Miloš Pavlović predstavlja Lamborghini na Goodwoodu

Miloš Pavlović prvi je srpski automobilista koji je dobio čast da se pojavi na ...

Formula 1 – haos na VN Australije

Treća trka sezone Formule 1 vožena je za VN Australije na brzoj uličnoj stazi ...

Tri odličja za Jovanovića u Ptuju

Nemanja Neca Jovanović posle karting takmičenja u Ptuju za CEZ, Sportsil Kup i Šampionat ...