fbpx

Dovizioso napušta Ducati istina ili spekulacija?

MotoGP sezona tek treba da počne, ali zato razne spekulacije oko angažmana vozača uvek postoje – Dovizioso bi mogao da napusti Ducati!?

Foto: Ducati Racing

MotoGP sezona nije ni počela, a možda će početi krajem juna ili početkom jula. Međutim, kalkulacije i spekulacije oko angažmana vozača traju praktično stalno. Nek timovi su svoje vozače već definisali za sezonu 2021. Yamahin par će biti Vinales i Quartararo, Suzuki je produžio ugovore sa Rinsom i Mirom, Honda je sebi obezbedila Marca Marqueza do 2024. a i mlađeg brata Alexa doduše na samo godinu dana.
U celoj priči, od velikih timova najnejasniji je Ducati, koji za sezonu 2021. trenutno nema nijednog vozača. Sa Doviziosom i Petruccijem nije produžio ugovore, a poznato je da u svoje redove Ducati nije uspeo da dovede ni Vinalesa ni Quartarara, a ni Joana Mira. Stvari je dodatno zakomplikovao Dovijev menadžer Simone Battistella, koji je krajem prošlog meseca hrabro izjavio da Dovizioso više treba Ducatiju nego Ducati Doviziosu, implicirajući da za usluge njegovog pulena ima zainteresovanih. Battistella dodaje i da će u junu ili junu, kada i ako sezona uopšte počne biti kasno za potpisivanje ugovora, čime je dodao da želi da ranije obezbedi budućnost svom klijentu, koji ima već 34 godine. Priča se da Ducati i Dovi nisu na istim talasnim dužinama kada je novac u pitanju. Dovi očekuje da cifra na ugovoru respektuje njegove tri vicešampionske titule u poslednje tri godine, ali u Borgo Panigaleu misle drugačije. Paolo Ciabatti, sportski direktor Ducatija kaže da posle pandemije Covid-19 ništa neće biti kao ranije, aludirajući na izmenjene ekonomske uslove. Na to je Battistella odgovorio da novac može biti problem ako Ducati odbije da prepozna vrednosti Dovizosa.
Samouverenost Battistelle može imati osnove samo ako ima istine u pričama da bi Dovi mogao napraviti senzacionalan transfer u KTM uz podršku Red Bulla, što se dosta često može čuti. Međutim, izjava CEO-a KTM-a Stefana Pierera da zeli da zadrži svoja četiri aktuelna vozača Espargara, Bindera, Oliveiru i Lecuonu, baš ne idu pod ruku sa idejom o Doviju na KTM-u. Sa druge strane, pitanje je glavne zvezde KTM-a, Pola Espargara. On će svakako želeti da bude prva violina tima, ali mu svakako prija i konstatacija šefa Honde Alberta Puiga, koji je rekao da bi Espargaro na Hondi bio veoma brz. Espargaro je na taj kompliment odgovorio diplomatski da bi mu odgovarala Honda svojim karakteristikama, ali da se dobro oseća u KTM-u. Doduše, priča se i da se ponudio Ducatiju kao zamena za Dovizosa, ako ne dođe do dogovora. To znači da bi moglo doći do direktne rokade Ducati – KTM, ali verovatne. Moguće je da samo menadžeri “tvrde pazar” za svoje klijente, i igraju beskonačne trgovačke igrice koje nikada ne prestaju.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Quartararu pobeda u MotoGP trci taktike i padova

Fabio Quartararo je na Yamahi M1 došao do druge pobede ove sezone u taktičkoj ...

MotoGP – Quartararo još dve godine na Yamahi

MotoGP tim Yamaha i aktuelni šampiona sveta Fabio Quartararo obavezali su ugovorom na nastavak ...

Danilo Petrucci pokorio Mugello

Danilo Petrucci ostvario je i svoj san i san svog tima pobedom na stazi ...

Marquezu pol pozicija po kiši na Sachsenringu

Kvalifikacije za Veliku nagradu Nemačke koja se vozi sutra obeležila je kiša i mokra ...

MotoGP – Velika nagrada Japana Milleru

MotoGP trka za Veliku nagradu Japana vožena je na stazi Motegi Twin ring a ...

MotoGP – VN Velike Britanije Aleixu Espargaru

MotoGP – VN Velike Britanije vožena je na legendarnoj i ekstremno brzoj stazi Siverstone ...