fbpx

Bugattijeva klima bi ohladila stan od 80m²

Efikasna klimatizacija u svakom automobilu traži pažnju, a u Bugattiju pogotovo, pri brzinama i mnogo preko 400 km/h

Foto: Bugatti

Kažu da je najbolja klmatizacija automobila koja se ne oseti i ne čuje, a stvara prijatnu temperaturu u kabin vozila. To važi za svaki segment automobila, a postaje ozbiljan izazov kada je u pitanju izuzetno brz automobil specifičnog oblika i aerodinamike karoserije.
U Bugattiju je Dr Julia Lemke, koja ima doktorat upravo iz termodinamike, zadužena da tempertura u kabini uvek na zadatom nivou, ali bez promaje i buke. U tu svrhu, Svi Bugatti modeli imaju dva isparivača klima uređaja i centralni sistem u kojem se nalaze kontrolna jedinica i kompresor. Obzirom a se W16 agregat nalazi u sredini vozila, klima uređaj u Bugattiju ima nekih 9.5 metara instalacija. Lemke kaže da svi Bugatti modeli Chiron, Divo pa čak i Chiron Pur Sport imaju fascinantne performanse, ali su potpuno upotrebljivi za svakodnevnu vožnju, i jednostavni za rukovanje, pa u takvom maniru mora biti i njihova klimatizacija. Kaže da je najteže “ugoditi” svima obzirom da svaka osoba ima drugačiji osećaj temperature i kaže da Evropljani najviše vole temperaturu između 21 i 22ºC, dok Amerikanci preferiraju par stepeni manje. Inženjerka kaže da je najvažnije što pre postići zadatu temperaturu, ali bez promaje koju stvaraju ventilacioni otvori.
“Zahtevi pred našim automobilima su ogromni, zbog ogromnih brzina koje postižu, a da bi pri svim brzinama provetravanja i klimatizacija dobro radili imamo posebne sisteme. Kod običnih automobila, vazduh se u kabinu dovodi kroz uvodnik ispred vetrobrana, koji se kod nas automatski zatvara pri brzini preko 250 km/h, a otvara se drugi koji radi po principu podpritiska.

Dodatni problem je i vetrobransko staklo pod uglom od samo 21.5º, čime postaje površine od čak 1.31 m², dok je kod uobičajenih automobila suncu izloženo samo 0,70 m² stakla pod uobičajenim uglom od 30º”, kaže Lemke i dodaje da se kupci često odlučuju za Sky View, stakleni krov, koji dodatno pojačava insolaciju, kojoj se supodstavlja klima uređaj sa kompresorom od čitavih 13 KS. Kapacitet ovog klima uređaja sa dva isparivača je dovoljan da sasvim lepo održava temperaturu u stanu od 80m². Oko 3 kilograma rashladne tečnosti u minuti može biti sabijeno sa 2 bara sve do maksimalnih 30 bara.

I sam kompresor, smešten u blizini izduvnog sistema je izložen grejanju, pa ima sopstveni vrlo složeni sistem hlađenja. Šta više, kompresor kao deo periferije motora ima posebno složen posao u Chiron Pur Sportu, obzirom da se agretat vrti do maksimalnih 6.900 o/min.
Zanimljivo je da Lemke u razvoju sistema klimatizacije modela Bugatti pored sofisticiranih 3D simulacija i dima uobičajenog za aerodinamičare, koristi i vunu. Niti tanke vune savršeno pokazuju pravac i tip strujanja vazduha…

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lav se naljutio – stiže Peugeot 508 sa 400 KS

Peugeot u Ženevu dovozi hibridni 508 koji do 100 km/h ubrzava za 4.3 sekunde ...

Porsche Cayenne predpremijerno

Na 12 dana od zvanične svetske premijere na salonu u Frankfurtu, Porsche je predstavio ...

Formula 1 – Mercedes-AMG zvanično odustao od žalbe

Mercedes-AMG tim Formule 1 zvanično je saopštio da odustaje od žalbe na ishod poslednje ...

Specijalna ponuda za SEAT Leon

U susret zimi i predstojećem sajmu automobila u Novom Sadu, Porsche SCG, uvoznik SEAT-a ...

Audi e-tron Vision Gran Turismo – od fikcije do stvarnosti

Audi e-tron Vision Gran Turismo je svoj život počeo kao fikcija u PlayStation igrici, a nastaviće ...

Hyundai uvodi novi i10 i širi N porodicu

Hyundai Motor Company u Frankfurtu predstavila svoj prvi električni model trkačkog automobila To je ...