fbpx

Dva podijuma za Miloša Pavlovića na Nirburgringu

Srpski automobilista Miloš Pavlović uspešno je završio trkački vikend Lamborghini Super Trofeo takmičenja koji je održan na gran-pri stazi na Nirburgringu

Foto: Fotospeedy

U subotu su vožene dve trke a naš as, u tandemu sa klupskim kolegom Raulom Guzmanom, oba puta je osvojio pozicije na podijumu (2. i 3. mesto) i uknjižio veoma važne bodove u borbi za šampionsku titulu.
Za obe trke, Pavlović i Guzman su u petak na kvalifikacijama izborili startne pozicije broj pet, pa je bilo potrebno puno truda kako bi se stiglo do nekog od željena prva tri mesta. Na prvoj trci, Raul Guzman je tokom svog dela vožnje uspeo da nadoknadi jedno mesto, a potom je ekipa Target rejsinga ponovo odradila sjajan posao tokom zamene guma i vozača, pa je Miloš, kad je seo za upravljač, odmah mogao da napadne rivala ispred, posebno zato što je u tim trenucima na stazu izašlo sigurnosno vozilo, pa su se sve razlike praktično „istopile“. Miloš je izborio treće mesto, ali je posada u „lamborginiju“ broj 41 osvojila bodove za drugu poziciju u PRO kategoriji.

Foto: Fotospeedy

U drugoj trci, Pavlović je vozio prvi „stint“ i već u prvim krivinama je popravio poziciju za jedno mesto na stazi, a potom je i Guzman posle još jednog sjajno odrađenog pit-stopa, dobio priliku da napreduje do 3. mesta…

Foto: Fotospeedy

Miloš Pavlović je nakon trke rekao:
“Uspeli smo da se u Nirburgringu popenjemo na pobedničko postolje dva puta što je super rezultat! Povećali smo vođstvo u šampionatu sa sedam na devet poena. Sad je važno da se koncentrišemo na sledeći trkački vikend i pokušamo da poboljšamo performanse automobila i da se u Barseloni pojavimo još jači, kako bismo uspeli da nastavimo pohod ka šampionskoj tituli. Hvala ekipi Target i timskom kolegi Raulu, nastavljamo borbu!”
Posle trka na Nirburgringu, Pavlović i Guzman su zadržali vodeću poziciju u plasmanu vozača sa po 49 bodova, dok je treći Din Stonmen (Bonaldi) sa 40. Sledeće dve trke na programu su 10. i 11. oktobra na stazi Katalunja nadomak Barselone.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW- uporedo povratak u Seriju 8 i na LeMan

BMW je objavio datum zvanične premijere nove Serije 8. Sasvim namerno, koincidira sa ovogodišnjom ...

Maksimalna brzina Mclarena Senne je manja od deklarisane?

McLaren Senna je jedan od najboljih super automobila ikada napravljenih, ali kako se pokazao ...

Nova Seat Ibiza u Srbiji

Inspirisan promenom, pokretom, dinamičnim životom i slobodom kao glavnim motivom, španski brend SEAT, lansirao ...

Ralf Brandstätter novi šef Volkswagena

Došlo je do promene na kormilu Volkswagena, ali malo drugačije nego što su kolege ...

Milenijalce i generaciju Z ipak zanimaju klasični automobili

Pretpostavke da su milenijalci i pripadnici generacije Z manje zainteresovani za automobile su vrlo ...

Range Rover SV Coupé ipak neće u proizvodnju

Planovi za Land Roverov ultra luksuzni Range Rover SV Coupé pali su u vodu ...