fbpx

Perez napravio mesta Vettelu u Aston Martinu

Segio Perez je objavio ono o čemu se duže vreme pričalo – napušta Racing Point F1 tim i pravi mesto za nemačkog kolegu

Foto: Racing Point Formula 1 Team

Pričalo se o mogućnosti da bi otpušteni vozač Ferrarija, Sebastian Vettel mogao da se nađe u timu Formule 1 koji se do kraja sezone zove Racing Point, a koji će od naredne sezone postati fabrički tim Aston Martn F1 Racing. Iako je aktuelni vozač i dugogodišnji član tima Sergio Perez imao potpisan trogodišnji ugovor sa Racing Pointom, moraće da svoju karijeru u Formuli 1 nastavi u nekom drugom timu. Perez je upravo saoštio da napušta Racing Point, tim kojem se priključio još 2014., tada timu Force India.

Foto: Racing Point Formula 1 Team

Iako je aktiviranjem klauzule o raskidu ugovora Perez postao poprilično bogat čovek, obzirom da će mu biti isplaćeno obeštećenje, u svom saopštenju da napušta tim napisao je da ga boli činjenica da je zapravo dobio otkaz nakon sedam sezona. Šta više, Peres je spasao od gašenja tim Force India i otpuštanja svih članova time što je inicirao proces prodaje i preuzimanja od strane Lawrencea Strolla, koji mu je sada uručio otkaz.
Perez kaže da nema plan B, i da bi voleo da nastavi karijeru u Formuli 1, ali da trenutno ne zna gde bi to moglo biti. Otvorena mesta mogu se naći u timovima Haas i Alfa Romeo, ali koja sasvim sigurno ne zadovoljavaju ambicije Meksikanca. Međutim, obzirom na vozačke kvalitete i veliku finansijsku podršku koja ide uz njega, preko noći može postati zanimljiv i drugim timovima.
Sa druge strane, samo se očekuje objava da na Perezovo mesto dolazi iz Ferrarija otpušteni Vettel, koji je, navodno, već potpisao trogodišnju ugovor sa Racing Pointom, sa platom od 15 miliona dolara godišnje. Iako je Vettel četvorostruki šampion sveta, njegovi rezultati već godinama daleko su od šampionskih, a čak i kada su mu se ukazivale prilike, sopstvenim greškama nerazumnim, pa čak i nezrelim ponašanjem ih je upropaštavao. Samim tim, iako ima svoje brojne navijače, činjenica je i da mnogi pod veliki znak pitanja stavljaju angažovanje Vettela u Aston Martinu, timu koji ima velike ambicije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Pininfarina Battista u 128 miliona kombinacija

Kupac hipersportskog automobila pridobija se znakom, performansama ali i mogućnošću personalizacije – kažu u ...

Astron Aerospace Omega 1 – SUS motor budućnosti?

Astron Aerospace Omega 1 verovatno je stigao na kraju karijere SUS motora, ali ono ...

3D muzika za novi Audi A8

Kažu da se luksuz može čak i čuti. Audi u novom A8 nudi 3D ...

Ženeva 2021. otkazana, salon je na prodaju

Pandemija Covid-19 uzima svoj danak – otkazan je salon automobila u Ženevi za 2021. ...

Mini ide u “IN” pravcu sa dva SUV-a

Kada se pomenu automobili, dve stvari su “IN” – SUV i elektro pogon, a ...

VW pokazao svoju krstaricu I.D. Vizzion

Volkswagen je u Ženevi pokazao svoju krstaricu I.D. Vizzion, koja pored monumentalne dužine ima ...