Site icon

Nije šala – Fiat predstavio 500 Electirc 3+1

Nije šala, nakon predstavljanja novog električnog 500 Electric, sada je dodao i verziju 500e 3+1 za koju tvrdi da je praktičnija

Pred sam početak pandemije Covid-19 koja je zaključala veći deo planete, Fiat je u martu predstavio dugo očekivani, novi model 500 Electric. Sedam meseci kasnije, Fiat 500 je ponovo u centru pažnje, premijerom modela 500 Electric 3+1. Da je i dalje električnog pogona jasno je iz samo oznake, ali za dodatak 3+1 treba malo objašnjavanja i mašte.
Popularnom mališanu su sa suvozačeve strane dodata zadnja vrata koja se otvaraju unapred, a kompanija tvrdi da uz ovu dodatnu funkcionalnost pristupu zadnjoj klupi postaje jednostavniji i praktičniji. Nova vrata su zapravo mala, manja nego što bi to bila klasična zadnja vrata kada bi 500e postojao u verziji sa petora vrata. Takođe, kompanija navodi i da je Fiat 500 3+1 namenjen onima koji imaju porodice i onima koji tokom dana obavljaju razne zadatke i poslove, pri čemu često koriste prostor zadnjeg dela, ili zadnju klupu vozila.
Iako su izmene u konstrukciji i sama vrata dodali oko 30 kilograma mase vozila, Fiat tvrdi da se ništa nije promenilo u karakteru vozila. Šta više, navodno su suvozačeva vrata ostala identičnih dimenzija kao u standardnom 500e. Važno je napomenuti da se zadnja vrata ne mogu otvoriti nezavisno od prednjih, pa su deca pozadi potpuno bezbedna u smislu nehotičnog otvaranja.
Prodaja 500e 3+1 startovaće sa La Prima launch serijom sa bogatom standardnom opremom koja podrazumeva adaptivni tempomat , LED svetla, prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking senzore koji pokrivaju 360°, kameru za vožnju unazad i još dosta toga.

Pored pomenutog, ovaj model će se nuditi u tri osnovna paketa opreme Action, Passion i Icon, koji će pružati mogućnost izbora kapaciteta baterije, opreme i personalizacije.

Next: Novi bodovi za Pavlovića u Belgiji na stazi Spa