fbpx

Nije šala – Fiat predstavio 500 Electirc 3+1

Nije šala, nakon predstavljanja novog električnog 500 Electric, sada je dodao i verziju 500e 3+1 za koju tvrdi da je praktičnija

Pred sam početak pandemije Covid-19 koja je zaključala veći deo planete, Fiat je u martu predstavio dugo očekivani, novi model 500 Electric. Sedam meseci kasnije, Fiat 500 je ponovo u centru pažnje, premijerom modela 500 Electric 3+1. Da je i dalje električnog pogona jasno je iz samo oznake, ali za dodatak 3+1 treba malo objašnjavanja i mašte.
Popularnom mališanu su sa suvozačeve strane dodata zadnja vrata koja se otvaraju unapred, a kompanija tvrdi da uz ovu dodatnu funkcionalnost pristupu zadnjoj klupi postaje jednostavniji i praktičniji. Nova vrata su zapravo mala, manja nego što bi to bila klasična zadnja vrata kada bi 500e postojao u verziji sa petora vrata. Takođe, kompanija navodi i da je Fiat 500 3+1 namenjen onima koji imaju porodice i onima koji tokom dana obavljaju razne zadatke i poslove, pri čemu često koriste prostor zadnjeg dela, ili zadnju klupu vozila.
Iako su izmene u konstrukciji i sama vrata dodali oko 30 kilograma mase vozila, Fiat tvrdi da se ništa nije promenilo u karakteru vozila. Šta više, navodno su suvozačeva vrata ostala identičnih dimenzija kao u standardnom 500e. Važno je napomenuti da se zadnja vrata ne mogu otvoriti nezavisno od prednjih, pa su deca pozadi potpuno bezbedna u smislu nehotičnog otvaranja.
Prodaja 500e 3+1 startovaće sa La Prima launch serijom sa bogatom standardnom opremom koja podrazumeva adaptivni tempomat , LED svetla, prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking senzore koji pokrivaju 360°, kameru za vožnju unazad i još dosta toga.

Pored pomenutog, ovaj model će se nuditi u tri osnovna paketa opreme Action, Passion i Icon, koji će pružati mogućnost izbora kapaciteta baterije, opreme i personalizacije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Formula 1 – Lewis Hamiton kaže da ga nisu (po)slušali

Formula 1 – Lewis Hamilton kaže da ga nisu slušali tokom razvoja Mercedes-AMG W14 ...

Novi Mercedes S Klase – bezbedno sa svih strana

Nova S-Klasa postala je inteligentnija u mnogim oblastima, dok iskustvo u vožnji dostiže nove ...

Lamborghini rasturio svoj rekord prodaje zahvaljujući Urusu

Lamborghini je saopštio da je 2019. bila njegova najbolja godina ikada po pitanju prodaje ...

BMW seli proizvodnju u Austriju i Englesku

Neki od BMW modela umesto “Made in Germany” dobiće drugačije etikete, obzirom da se ...

Renault 5 Turbo slavi 40. rođendan

Renaultu nisu bile dovoljne pobede sa turbo motorima koje je ostvario u trkama 24 ...

Hamilton, najverovatnije, završio posao za ovu sezonu

Hamilton je uradio sve što je trebao da bi sebi i timu Mercedes obezbedio ...