fbpx

Nije šala – Fiat predstavio 500 Electirc 3+1

Nije šala, nakon predstavljanja novog električnog 500 Electric, sada je dodao i verziju 500e 3+1 za koju tvrdi da je praktičnija

Pred sam početak pandemije Covid-19 koja je zaključala veći deo planete, Fiat je u martu predstavio dugo očekivani, novi model 500 Electric. Sedam meseci kasnije, Fiat 500 je ponovo u centru pažnje, premijerom modela 500 Electric 3+1. Da je i dalje električnog pogona jasno je iz samo oznake, ali za dodatak 3+1 treba malo objašnjavanja i mašte.
Popularnom mališanu su sa suvozačeve strane dodata zadnja vrata koja se otvaraju unapred, a kompanija tvrdi da uz ovu dodatnu funkcionalnost pristupu zadnjoj klupi postaje jednostavniji i praktičniji. Nova vrata su zapravo mala, manja nego što bi to bila klasična zadnja vrata kada bi 500e postojao u verziji sa petora vrata. Takođe, kompanija navodi i da je Fiat 500 3+1 namenjen onima koji imaju porodice i onima koji tokom dana obavljaju razne zadatke i poslove, pri čemu često koriste prostor zadnjeg dela, ili zadnju klupu vozila.
Iako su izmene u konstrukciji i sama vrata dodali oko 30 kilograma mase vozila, Fiat tvrdi da se ništa nije promenilo u karakteru vozila. Šta više, navodno su suvozačeva vrata ostala identičnih dimenzija kao u standardnom 500e. Važno je napomenuti da se zadnja vrata ne mogu otvoriti nezavisno od prednjih, pa su deca pozadi potpuno bezbedna u smislu nehotičnog otvaranja.
Prodaja 500e 3+1 startovaće sa La Prima launch serijom sa bogatom standardnom opremom koja podrazumeva adaptivni tempomat , LED svetla, prepoznavanje saobraćajnih znakova, parking senzore koji pokrivaju 360°, kameru za vožnju unazad i još dosta toga.

Pored pomenutog, ovaj model će se nuditi u tri osnovna paketa opreme Action, Passion i Icon, koji će pružati mogućnost izbora kapaciteta baterije, opreme i personalizacije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji ikada

Chevrolet Corvette ZR1 za 2025. je najsnažniji američki serijski automobil sa V8 motorom ikada ...

BMW Z4 – službeno ali još uvek skriveno

Već dve godine gledamo nezvanične fotografije BMW-a Z4. Sada možemo da vidimo zvanične, koje ...

Niki Lauda izašao iz bolnice

Dva meseca nakon transplantacije pluća, Niki Lauda je izašao iz bolnice Trostruki šampion sveta ...

Dyson otkrio otkazani EV sa 536 KS i 1000 km autonomije

Iako je razvoj Dyson električnog automobila već bio u dubokoj razvojnoj fazi kada je ...

Još jedna premijera iz Audija – novi Q3

Ako su terapija za probleme novi modeli, u tom slučaju Audi je na intenzivnoj ...

Auto industrija se priprema za novi WLTP režim

Tokom 2019. i nakon uvođenja WLTP, proizvođače automobila očekuje naredna faza ekoloških testova U ...