fbpx

Honda predstavila prototip novog Civica

Civic je model koji Honda proizvodi već skoro pola veka, a upravo je predstavljen prototip nove generacije

Honda svoj model Civic proizvodi već skoro pola veka. Prva Honda Civic pojavila se 1972. godine i kompaktni sedan i hatchback tandem od tada je stalno u ponudi japanske marke. Sledeće godine počeće da se prodaje Civic 11. generacije, biće deklarisan kao Civic za 2022. a proizvođač tvrdi da je pokazani prototip vrlo blizu serijskoj verziji, koja će sa proizvodnjom krenuti već početkom 2021. godine.
Iako je karoserija dobila poprilično izmena, novi Civic ostaje na staroj platformi, što je potpuno prihvatljivo obzirom na vozne osobine kakve nam je već pokazala. Međutim, iako fabrika ne navodi brojke, od potpuno drugačijeg prednjeg i zadnjeg dela, osim oštrijeg imidža treba sigurno očekivati i unapređenu aerodinamiku u odnosu sa prethodnikom, sa kojim pored platforme deli i dimenzije. Možda najupadljiviji detalj 11. generacije Honde Civic je uzak i oštro prelomljen C stub, koji obećava i manje mrtvih uglova pri pogledu unazad, ali i sedan verziji vizuelno donosi još nižu siluetu. Zadnji deo deluje mnogo snažnije uz veće i dominantne svetlosne grupe.
Doduše, za sada pokazani diskretni spojler i udvojeni izduv najverovatnije će biti deo opreme ili će do serijske proizvodnje nestati. Sa druge strane, Honda već najavljuej da će atraktivna narandžasta boja koja se zove “Solar Flare Pearl” biti u ponudi, isto kao i crni liveni točkovi od 19”.Honda je potvrdila da će i 11. generacija Civica imati sedan i hatchback verzije, manuelne i automatske menjače, kao i da će verzija sa pet vrata dobiti Type R izdanje.
Ipak, najveće novine, ako je verovati prkazanom prototipu, tačnije renderu, su u enterijeru koji je potpuno nov. Animacija koju je pokazala fabrika najavljuje vrlo jednostavnu i ravnu armaturu sa minimalnim brojem prekidača. Za sada, Honda tvrdi da ovakav dizajn za cilj ima fokus na ergonomiji i preglednosti, u osnovi natavak je stla koji je već primenjen na modelu Honda e. Iako sve deluje veoma minimalistički, horizontalni ekran infotejmenta postavljen je visoko u tablet stilu. Da li će njegova dimenzija biti vezana za nivo opreme još nemamo informaciju, ali je evidentno da je sa 7” porastao na dijagonalu od 9”. Novi Civic ujedno će biti i prva Honda sa potpuno digitalnom instrument tablom, a pored toga, iako bez specifikacije i detalja, Honda najavljuje da će novi Civic uz unapređen i obogaćen “Sensing” paket biti jedan od najbolje opremljenih modela već u osnovnom paketu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tanaku WRC pobeda snegu i ledu Arktik relija

Ott Tanak je bio nezaustavljiv na Arktik reliju a u generalnom WRC plasmanu vodi ...

SsangYong Tivoli – na putu povratka i razbijanja predrasuda

SsangYong je južnokorejski proizvođač koji ima burnu prošlost, ali se u vlasništvu Mahindre vraća ...

Na sud zbog menjača za Ferrari 250GTO

Vlasnik Ferrarija 250 GTO, kojeg je plato 44 miliona dolara, nalazi se na sudu ...

Demon iz pakla za drag strip i ulicu

MUSCLE CAR scena je dobila dosad najbrutalnije izdanje, automobil pred kojim posustaju najbrži supersportisti ...

Unikatni ključ za automobil koji košta kao nekoliko kuća?

Za one koji imaju više novaca nego što mogu da potroše, firma iz Dubaija ...

Nagrada za KIA dizajn centar

Bronzano priznanje IDEA za koncept velikog SUV-a Kia Telluride Veliki konceptni sportski terenac Kia ...