fbpx

Valentino Rossi najpopularniji i kada mu ne ide

Valentino Rossi je najpopopularniji italijanski sportista čak i kada mu ne ide ako je suditi po socijalnim mrežama

Postoje oni koji tvrde da je popularnost na društvenim mrežama isto što i bogatstvo u popularnoj igri Monopol. Da li je tako ili ne može se diskutovati, ali socijalne mreže su zavladale planetom, i to ne se ne može poreći. A ako je suditi prema onome što kaži društvene mreže u Italiji, Valentino Rossi je popularan i kada mu na sportskom planu ne ide. Godinu na izmaku 2020. i Covid pandemijom obojenu MotoGP sezonu Rosi sigurno neće pamtiti po dobrom. Jedan podijum, dosta padova i odustajanja, pa i zaraza virusom Covid-19 zbog koje je bio prinuđen da pauzira nisu ono što jedan motociklista želi u karijeri. A na to treba dodati i razlaz sa dugogodišnjim timom Yamaha, koji legendarnom, ali još uvek aktivnom šampionu svakako ne imponuje.

Foto: Yamaha Racing

Međutim, ako je kriterijum popularnost, Rossi nema o čemu da brine, čak i nakon sezone za zaborav, koja ne bez mnogo dileme njegova najgora od kada se takmiči na svetskom nivou. Prema Social VIP Observatory koji je rangirao italijanske sportiste, MotoGP veteran je porazio čak i armiju sveprisutnih fudbalera. Zbirno, na Facebooku, Instagramu i Twitteru Valentini Rossi je ubedljivo na prvom mestu sa ukupno 28.388.642 pratioca. Čak i tokom protekle sezone, prikupio je više „like“-ova nego ikada, što pokazuje da ima ogromnu podršku svojih vernih navijača. U neku ruku, to i opravdava njegovu želju da se trka u najjačoj konkurenciji, čak i kada su evidentno njegovi najbolji dani daleka prošlost.
Sa skoro pet miliona pratilaca manje, na drugom mestu iza Rossija je Mario Balotelli, pa slede Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo, Alessandro del Piero, i tako dalje. Na 20. mestu rang liste najpopularnijih sportista i Italiji našao se još jedan MotoGP vozač, koji je barem za sada, ove godine završio svoju karijeru u „Kraljevskoj klasi“ – Andrea Dovizioso, koji sam za sebe kaže da nije čovek društvenih mreža. Ipak, to mu ne smeta da ima preko tri miliona pratilaca.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova Honda Forza 300 pred kupcima u Beogradu

Jedna od zvezda marke Honda na Motopassion 2019., je maksi skuter Forza 300 Pored ...

MotoGP – KTM se pojačava inženjerima iz Formule 1

MotoGP tim KTM će pokušati da svoje motocikle unapredi uz pomoć inženjera iz Red ...

Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer na probi

Kawasaki Versys 1000 SE Grand Tourer na probi – upoznali smo model sa kojim ...

MotoGP – Marc Marquez napušta HRC

MotoGP – Marc Marquez napušta HRC i nakon mnogih spekulacija pokazala se istinita mogućnost ...

Jorge Lorenzo sigurniji na Hondi

Jorge Lorenzo je dao prvi službeni intervju u “dresu” Honde i izneo zanimljiva zapažanja ...

WSBK – Andrea Iannone se vraća na Ducati?

WSBK – Andrea Iannone se vraća najverovatnije na Ducati i na stazu nakon četvorogodišnje ...