fbpx

Andrea Dovizioso progovorio o razlogu odlaska iz Ducatija

Uvek odmeren u svojim izjavama, Andrea Dovizioso je konačno otvorio srce o stvarnim razlozima odlaska iz Ducatija i MotoGP-a

Foto: Gold&Goos/Red Bull Content pool

Andrea Dovizioso tradicionalno je bio odmeren i politički korektan u svojim izjavama, kako o timovima za koje je vozio, o svojim timskim kolegama, pa tako i razlozima zbog kojih je ostao bez angažmana u Ducatiju, ali i u MotoGP-u. Međutim sada je otvorio srce za “ Gazzetta dello Sport”, i objasnio stvarne razloge i uzroke zbog kojih više nije u timu Ducati, niti u MotoGP, što je objavljeno u avgustu tokom Velike nagrade Austrije. Najviše se kao razlog razlaza spominjao finansijski aspekt Dovijevog angažmana u Ducatiju, međutim, pobednik 15 MotoGP trka kaže da to nije stina i da ponuda čak nikada nije ni bila na stolu.

Foto: Ducati Racing

Za svoj razlaz sa Ducatijem, Dovzioso sada otvoreno kao odgovornog vidi šefa tima Gigia Dall’Ignu. “Kakav je bio odnos sa Dall’Ignon? Nikakav, nula. Poslenjih godina bio je na 30%, još od trenutka kada je u tim doveden Jorge Lorenzo 2017., od kada je vreme prolazilo u svađama i raspravama, i kada je moj deo tima postao izolovan”, kaže Dovozioso i dodaje da više nisu pričali o mogućnostima razvoja motocikla, iako tvrdi da ljudi u Ducatiju imaju vrhunska znanja i sposobnosti, i da mu je zbog toga krivo što nisu postigli više. “Gigi i ja nismo smireno razgovarali još od 2017”, kaže Dovizioso i poriče da je odluka u Ducatiju da se sa njim ne produži saradnja bila jednoglasna. “Odluka je bila Dall’Ignina. Govori se o odluci uprave Ducatija, ali to nije istina, takve odluke su isključivo Gigijeve, kao što je njegova bila odluka da se angažuje Lorenzo. Početkom 2016. otvorila se mogućnost da se angažuje Marquez, ali Gigi je odlučio da dovede Lorenza”, tvrdi Dovizioso. Italijanski vozač koji je tri godine zaredom završio ko vicešampion sveta kaže da je odluku da ga izbaci iz tima Dall’Igna doneo u leto 2019. kada su se sukobili na tehničkom sastanku između trka u Nemačkoj i Austriji.

Foto: Ducati Racing

“Taj sastanak je trebao biti tehnički, i počeo je kao tehnički, sa različitim idejama, i tražili smo sastanak sa svim inženjerima, ali se završio konfrontacijom nas dvojice. Gigi se na tom sastanku osećao ugrožen i poražen. Mislim da je tada doneo odluku i za zatvorio mi vrata, ali je to uradio tiho”, kaže Dovizioso i dodaje: “Pričalo se da sam tražio ovo i ono, ali sve su to laži. Nikada nije ni bilo ponude, nije bilo pregovora, ja nisam znao da sam nepoželjan, ali se kasnije ispostavilo da je Dall’Igna tako odlučio još 2019. posle tog sastanka”.
Dovizioso kritikuje i netransparentnost o opcijama za 2021. u Ducatiju, koji je skrivao svoje prave stavove i namere. “Da sam znao da sam nepoželjan u Ducatiju, drugačije bi razmišljao i drugačije razmotrio mogućnost koju je nudio KTM”, na kraju kaže Dovi i dodaje da još uvek postoji mogućnost da bude zamena povređenom Marquezu na Hondi u početku MotoGP sezone 2021., ali nije komentarisao u kojoj i kakvoj fazi su razgovori i pregovori sa HRC-om, za koji kaže da tek treba da nešto konkretno ponude, nakon čega će praviti planove za dalje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda spala na dva slova pred Mizano

Fabrički tim Honda našao se u velikim problemima pre drugu MotoGP trku koja se ...

Senzacionalni pobednik 8. dana Dakar Relija

Senzacionalni pobednik osmog dana Dakar Relija je malo poznati Francuz Mathieu Serradori u bagiju ...

MotoGP šampion Marc Marquez operisan i treći put

Osmostruki svetski šampion vozač HRC MotoGP tima Marc Marquez operisan je i po treći ...

Rossi vozi u Aragonu

Velentino Rossi je u Aragonu, i danas će definitivno izaći na stazu Devetostruki šampion ...

Carlos Sainz i Ricky Brabec osvojili Dakar Reli

Nakon 12 dana trkanja i preko 5.000 kilometara trkanja, Carlos Sainz je došao do ...