Site icon

Stephaneu Peterhanselu 14. titula na Dakar Reliju

Stephane Peterhansel je osvojio svoju 14. tiulu na Dakar Reliju u X-Raid Mini JCW bagiju

Foto Antonin Vincent / DPPI

Stephane Peterhansel je na najbolji mogući način opravdao svoj nadimak Mister Dakar i osvoji 14. titulu pobednika u generalnom plasmanu vozeći bagi za X-Raid Mini JCW tim. Današnju poslednju etapu sa 202 kilometara brzinskog ispita završio je na trećem mestu iza timskog kolege Carlosa Sainza i glavnog rivala za pobedu Nassera Al-Attiyaha. Međutim, Sainz je sa velikim zaostatkom odavno ispao iz ozbiljnije borbe za ukupnu pobedu, dok je Al-Attiyah nadoknadio samo 40-ak sekundi zaostatka, i na kraju, Dakar Reli 2021. završio sa malo manje od 15minuta iza Peterhansela.

Foto: Marian Chytka/Red Bull Content Pool // SI201905250431 // Usage for editorial use only //

Peterhansel je za ovogodišnji Dakar Reli dobio novog suvozača Édouarda Boulangera, međutim, novi tandem je vrlo brzo našao dobru komunikaciju. Iako nije pobeđivao, Peterhansel je najmanje grešio, što se u konačnom rezultatu pokazalo kao dobitna kombinacija. Sa druge strane, Al-Attiyah je osvoji čak šet etapnih pobeda, ali mu to nije bilo dovoljno za ukupnu pobedu, i kako sam kaže imao previše probušenih pneumatika (ak 16) da bi došao do ukupne pobede.

Foto: Marian Chytka/Red Bull Content Pool // SI201905260308 // Usage for editorial use only //

Peterhanselu je ovo osmi trijumf na Dakar Reliju u konkurenciji automobilista, a na motociklima je osvojio još šest titula. Prvi put je pobedio pre tačno 30 godina, 1991, na motociklu Yamaha.

 

Next: Novi motori za novi Nissan Qasqai