Site icon

Rossi se povlači – timske MotoGP kockice se polako slažu

Valentino Rossi je svojom odlukom o nastavku karijere držao konce dela prelaznog roka MotoGP klase koji sada počinje polako da se raspliće

Sada kada je Valentno Rossi doneo svoju konačnu odluku, počeće i finalni rasplet prelaznog roka u MotoGP šampionatu sveta. Italijanski mediji javljaju da se dogodilo ono što se najavljivalo, a vezano za Maverica. Navodno, nakon prevremenog odlaska iz fabričkog tima Yamaha, Vinales je potpisao za fabrički tima Aprilija, koji će od sledeće godine biti potpuno samostalan tim. Uz Aleixa Espargara i Maverica Vinalesa, a i Andreu Doviziosa kao test vozača, italijanska marka nagoveštava da bi mogla postati ozbiljniji kandidat za visoke plasmane nego do sada. Ipak, zvaničnu potvrdu o Vinalesu kao novom vozaču na Apriliji još moramo da čekamo.
Isto tako, mediji tvrde da je zvanično, ali to zvanična Yamaha Racing nije potvrdila – Franco Morbidelli je potpisao za Yamahu i dolazi na Vinalesovo upražnjeno mesto. Isto kao i Španac, italijanski vozač, prošlogodišnji vice šampion sveta, napušta Petronas SRT Yamaha tim pre isteka ugovora.

Raul Fernandez, Remy Gardner, Foto: Red Bull Content pool

Sa druge strane, zvanično je da Iker Lecuaona i Danilo Petrucci više nisu vozači tima KTM Tech3. Na njihovo mesto dolaze mladi lavovi iz Moto2 kategorije, Remy Gardner koji je potvrđen ranije, a timski kolega biće mu sjajni Raul Fernandez.
Tim Gresini ponovo postaje nezavisni tim i koristiće Ducati motocikle, a vozački tandem biće Enea Bastianini i Fabio Di Giannantonio.
Još uvek se ne zna ko će u timu Aramco VR46 praviti društvo i konkurenciju Luci Mariniju. Sada je jasno da ot neće biti njegov polubrat Valentino Rossi. Iako ne Petronas SRT tim želeo da u svojim redovima vidi Marca Bezzecchija, Rossi je ovakvu mogućnost lično negirao i rekao da će u njegovom timu voziti samo vozači iz VR46 pogona, što znači da će Bezzecchi po svemu sudeći voziti Ducati sa Aramco VR46 oznakama, a to ujedno znači da SRT mora da nastavi da traži vozače za sebe.

Next: Jorge Martin za istoriju tima Pramac Ducati