fbpx

Rossi se povlači – timske MotoGP kockice se polako slažu

Valentino Rossi je svojom odlukom o nastavku karijere držao konce dela prelaznog roka MotoGP klase koji sada počinje polako da se raspliće

Sada kada je Valentno Rossi doneo svoju konačnu odluku, počeće i finalni rasplet prelaznog roka u MotoGP šampionatu sveta. Italijanski mediji javljaju da se dogodilo ono što se najavljivalo, a vezano za Maverica. Navodno, nakon prevremenog odlaska iz fabričkog tima Yamaha, Vinales je potpisao za fabrički tima Aprilija, koji će od sledeće godine biti potpuno samostalan tim. Uz Aleixa Espargara i Maverica Vinalesa, a i Andreu Doviziosa kao test vozača, italijanska marka nagoveštava da bi mogla postati ozbiljniji kandidat za visoke plasmane nego do sada. Ipak, zvaničnu potvrdu o Vinalesu kao novom vozaču na Apriliji još moramo da čekamo.
Isto tako, mediji tvrde da je zvanično, ali to zvanična Yamaha Racing nije potvrdila – Franco Morbidelli je potpisao za Yamahu i dolazi na Vinalesovo upražnjeno mesto. Isto kao i Španac, italijanski vozač, prošlogodišnji vice šampion sveta, napušta Petronas SRT Yamaha tim pre isteka ugovora.

Raul Fernandez, Remy Gardner, Foto: Red Bull Content pool

Sa druge strane, zvanično je da Iker Lecuaona i Danilo Petrucci više nisu vozači tima KTM Tech3. Na njihovo mesto dolaze mladi lavovi iz Moto2 kategorije, Remy Gardner koji je potvrđen ranije, a timski kolega biće mu sjajni Raul Fernandez.
Tim Gresini ponovo postaje nezavisni tim i koristiće Ducati motocikle, a vozački tandem biće Enea Bastianini i Fabio Di Giannantonio.
Još uvek se ne zna ko će u timu Aramco VR46 praviti društvo i konkurenciju Luci Mariniju. Sada je jasno da ot neće biti njegov polubrat Valentino Rossi. Iako ne Petronas SRT tim želeo da u svojim redovima vidi Marca Bezzecchija, Rossi je ovakvu mogućnost lično negirao i rekao da će u njegovom timu voziti samo vozači iz VR46 pogona, što znači da će Bezzecchi po svemu sudeći voziti Ducati sa Aramco VR46 oznakama, a to ujedno znači da SRT mora da nastavi da traži vozače za sebe.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Stiže mali GS

BMW je objavio teaser video onoga što liči na srednju klasu GS linije motocikala. ...

Od coronavirusa preminuo Fausto Gresini

Fausto Gresini vlasnik Gresini Racing tima, preminuo je nakon dva meseca borbe sa coronavirusom ...

Valentino Rossi završio MotoGP karijeru

Valentino Rossi je na specijalnoj konferenciji za štampu na Red Bull Ringu saopštio dazavršava ...

Feely 500 – Prvi dostojan kineski ADV motocikl?

Do nedavno, kupovina kineskog motocikla predstavljala je, na prvi pogled pristupačnih, vazdušno hlađenih 49 ...

Quartararu šesta MotoGP pol pozicija ove godine za kraj sezone

Fabio Quartararo je osvojio svoju šestu pol poziciju u MotoGP klasi, u svojoj prvoj ...

Ako nije luda, Yamaha mora da zadrži Quartarara, kaže Rossi

Valentino Rossi kaže da, ako nije luda, Yamaha mora zadržati Quartarara, kako zna i ...