fbpx

Newey se vratio na posao nakon udesa na biciklu

Po monogima jedan od najboljih aktivnih konstruktora bolida Formule 1, Adrian Newey vratio se na posao u Red Bull i otkrio probleme

Foto James Bearne/Getty Images) // SI202107110297 // Usage for editorial use only //

Jedan od najboljih konstruktora bolida Formule 1 Adrian Newey, vratio se na posao u svoj tim Red Bull. Iako nije novina da ne prisustvuje svim trkama, ispostavilo se da Newey nije bio odsutan zbog drugih obaveza, nego zbog povreda. Specijalni savetnik tima Red Bull Dr Helmut Marko priznao je da odsustvo Adrian Neweya nije imalo veze sa obavezama ili projektima, nego da je nedeljama bio odsutan sa posla zbog povreda koje je doživeo pri udesu na biciklu. Iako Marko nije precizirao o kakvom incidentu, odnosno padu se radilo, rekao je da je zbog povreda Adrian Newey imao nekoliko operacija. Šta više, odmah nakon incidenta niko nije bio ni svestan da je doživeo tako ozbiljne povrede.
Adrian Newey je tehnički direktor tima Red Bull, i Marko kaže da se njegovo odsustvo i te kako osećalo, iako je tim dobro organizovan i nada se da će povratak prvog čoveka tehnike unaprediti bolid, koji je i pored dvostruke pobede u Turskoj, evidentno izgubio na brzini u odnosu na direktnog konkurenta, bolid Mercedes-AMG.

Foto: Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202107020243 // Usage for editorial use only //

Prema informacijama iz tima Red Bull, Newey se nije potpuno oporavio, ali jeste dovoljno da može da nastavi sa radom. Šta više, navodno je odmah po dolasku na posao u Milton Keynes otkrio neke nepravilnosti u set-up-u bolida, koji je korišćen u poslednjih nekoliko trka, a pogotovo u Turskoj. U planu je i sastanak Newey sa Maxom Verstappenom, kako bi definisali gde se gubi brzina i kako unaprediti formu za poslednjih šest trka sezone.
Iako su se dosta glasno mogle čuti spekulacije da bi Newey mogao preći u tim Aston Martin, šef tima Chrstan Horner je izjavio da Newey ne ide nikuda, i da je nedavno potpisao novi ugovor sa timom Red Bull u kojem je već 16 godina. Za to vreme Aston Martin se pojačao dovođenjem veoma iskusnog Martina Whitmarsha, nekadašnjeg šefa tima McLaren, na mesto CEO-a novoformirane Aston Martin Performance Technologies divizije u sklopu kompanije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Audi i Porsche sve bliži ulasku u Formulu 1

Audi i Porsche su sve bliži ulasku u Formulu 1 nakon što je praktično ...

Zabrana EU za izvoz automobila ne odgovara lopovima

Zabrana EU za izvoz automobila koji nisu ispravni za vožnju može stvoriti dodatne izazove ...

GMC+gusenice+sneg=

GMC Sierra All Mountain koncept osvaja neistražene delove planine Vail. GMC Sierra 2500HD All ...

Predstavljeni novi Mini Countryman i Cooper

Predstavljeni novi Mini Countryman i Cooper, dugo očekivani modeli sa elektro i SUS pogonom ...

Acura MDX debitovala u svojoj četvrtoj generaciji

Hondina luksuzna marka Acura predstavila je novu generaciju flagship SUV modela MDX Sedam godina ...

Jako, jače, najjače, BMW M550d xDrive

BMW je upravo predstavio najsnažniju Seriju 5 sa dizel pogonom. M550d xDrive kombinuje M ...