fbpx

Volkswagen T-Roc je detaljno osvežen za 2022.

Volkswagen T-Roc je na tržištu od 2017. godine i došlo je vreme za detaljno osvežavanje, koje uključuje i novu tehnologiju

Volkswagen T-Roc je odradio prvo poluvreme svog životnog ciklusa. Od svog predstavljanja 2017. godine do danas prodat je u preko milion primeraka, a pored toga jedinstven je i po činjenici da je jedini crossover u kabriolet izdanju koji se može naći na tržištu. Bez pravog i direktnog prethodnika, Volkswagen T-Roc se vše nego dobro snašao na tržištu mega popularnih crossovera, pre svega komapaktnim spoljnm dimenzijama, ali odličnom ponudom prostora i funkcionalnošću.
Spolja svakako najupadljiviji su naovi prednji zadnji odbojnik koji su modernizovani i definitivno odvajaju osveženi Volkswagen T-Roc od prve verzije. Pored novog stila ove novine dodale su malo i na manjem koeficijentu otpora vazduha, ali po pitanju tehnologije, značajnija novina se nalazi u svetlosnim grupama. Farovi u LED tehnologiji sada su standardni, a pozadi imaju zatamnjenu pozadinu.
Na spisku opcionala nalazi se inteligentni i autoadaptivni i IQ LIGHT sa LED matrix tehnologijom, uz koji dolazi i svetleća LED traka u grilu hladnjaka, kao i zadnje svetlosne grupe sa novom grafikom dinamičnim pokazivačima pravca. Pet novih boja karoserije biće na raspolaganju kupcima, a pored toga naplatci novog dizajna u prečniku od 17” i 19”.
U enterijeru su novine na svakom koraku. Potpuno nova je armatura instrument table, koja svoji materijalom donosi novi kvalitet, zajedno sa novim materijalima na oplatama vrata. Instrument tabla sada je standardno digitalna sa dijagonalom koja u zavisnosti od paketa opreme može ići do čak 10.25” u Digital Cockpit Pro opremi. Slično važi i za potpuno novi višenamenski ekran osetljiv na dodir, koji je sada postavljen u tablet stilu u visini ekrana instrument table, a dimenzija je 8” ili 9.2”. Uz ove novine, Volkswagen T-Roc je dobio i upravljač sa komandama novog dizajna.
Nivo digitalizacije i povezivanja za novi Volkswagen T-Roc podignut je na jedan novi, viši nivo. U standardnoj opremi sada su Front Assist i Lane Assist, dok novi IQ.DRIVE Travel Assist i Predictive Cruise Control omogućavaju asistenciju u upravljanju, ubrzavanju i kočenju do brzine od čak 210 km/h. Integracijom podataka od prednje kamere, GPS-a i podataka sa mapa, sistem kontrole vozila može imati i detaljne i potpuno ažurne informacije o lokalnom ograničenju brzine, vertikalnog gradskoj signalizaciji i kružnim tokovima.
Treća generacija Modular Infotainment Toolkit (MIB3) ušla je u Volkswagen T-Roc i omogućava potpuno novu listu online funkcija i servisa, a za sve kupce u Evropi korišćenje We Connect Plus servisa je besplatno u prvoj godini.

Martin Meiners

U pogonskoj ponudi i da lje su benzinci i dizeli, sedmostepeni DSG menjač 4Motion pogon na svim točkovima. Tri su TSI benzinca – trocilindraski 1.0 turbo ima 110 KS, dok 1.5 četvorocilindraš ima 150 KS, a 2.0 TSI 190 KS. Dve su dizel opcije iz TDI motora zapremine 2.0 – slabiji je 115 KS, dok je snažniji 150 KS.
Priča za sebe je Volkswagen T-Roc R, sa svojih 300 KS, pogonom na svim točkovima i jedinstvenom opremom enterijera.
Prema fabričkoj informaciji, sve verzije i paketi opreme uključujući i T-Roc R i T-Roc Cabriolet biće dostupni od početka sledeće godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault Scenic – prvo porodica

Porodični automobil. Da li je ova definicija postala izlizana fraza od koje svi beže, ...

Renaultova vrata koja su promenila automobil

Od transporta bala sena do torbi za golf: kako je poklopac prtljažnika Renaulta raspalio ...

Srećan ti rođendan Mr. Golf!

Volkswagen Golf slavi 45. rođendan, a malo ko se više seća da je nastao ...

BMW X1 18d sDrive – zrele godine malog SUV-a

BMW je svojim modelom X1 u segment kompaktnog SUV-a ušao mnogo pre globalne crossover ...

Apple otpustio 200 radnika sa Project Titana

Američki tehnološki gigant, Apple, otpustio je 200 radnika sa svog polutajnog projekta za autonomne ...

Novi patent za sklopivi krov SUV-a iz Audia?

Audi je nedavno podneo zahtev za patentiranje novog tipa mehanizma za sklapanje krova, koji ...