fbpx

Formula 1- kvalfikacije u Monzi pripale Leclercu

Formula 1 – kvalifkacije za Veliku nagradu Italije u Monzi pripale su Charlesu Leclercu u bolidu Ferrari

Nyck de Vries/Foto Williams Formula 1 Team

Još pre početka kvalifikacija za 16. trku sezone i treću zaredom koji su voženi na stazi Monca, iz tima Williams stigla je vest da je Alex Albon zbog upale slepog creva završio u bolnici, a na njegovo mesto seo je aktuelni šampion Formule E (i šampion Formule 2 iz 2019. godine) Nyck de Vries, koji je u trećem slobodnom treningu impresionirao 14. postignitim vremenom. Voziće u bolidu sa startnim brojem 45. Zanimljivo je da je de Vries vozio i u petak na prvom slobodnom treningu, ali u bolidu Aston Martin.
Pored toga, unapred je bilo poznato da će biti mnogo pomeranja u startnom poretku zbog zamena celih ili delova pogonskih jedinica, pa je pomeranje čekalo Lewisa Hamiltona (začelje), Valtterija Bottasa (15 mesta), Maxa Verstappena (5 mesta), Sergia Pereza (10 mesta), Micka Schumachera, Carlosa Sainza (začelje), Estebana Ocona (5 mesta), Kevin Magnussen (15 mesta) itd.

Foto: Clive Mason/Getty Images // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202209100097 // Usage for editorial use only //

U Q1 sa 1:20:922 najbrži je bio Max Verstappen  iz nastavka kvalifikacija ispali su Sebastian Vettel i Lance Stroll u Aston Martinima, Kevin Magnussen i Mick Schumacher u bolidima Haas i Nicolas Latffi u Williamsu. U svojim prvim ikada kvalfikacijama u Formuli 1, de Vries se plasirao u Q2.

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Drugi deo kvalifikacija sa vremenom 1:20:878  pripao je Carlosu Sainzu, a ispali su Yuki Tsunoda u Alpha Tauriju, de Vries (koji će startvati u prvoj F1 trci u karijeri sa 10. pozicije), Bottas i Zhou Guanyu u boldima Alfa Romeo  Esteban Ocon u Alpini.

Foto: Scuderia Ferrari Press Office

Najbrži u trećem odlučujućem delu kvalifikacija u Monzi bio je Charles Leclerc sa 1:20:161, drugo najbolje vreme postavio je Max verstappen, ali će startovati (najverovatnije) sa sedme pozicije (ali moguće je čak  sa četvrte), a treće vreme postavo je takođe kažnjen Carlos Sainz. Iz prvog reda pored Leclerca startovaće George Russel. Drugi startni red činiće vozači McLarena, Lando Norris i prošlogodišnji pobednik Monze, Daniel Rcciardo, naravno u slučaju da ne bude još kazni i pomeranja.
Start trke Formule 1 u Monzi je u 15:00 časova.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volvo V60 javno i zvanično

Pred službenu premijeru u Ženevi, Volvo je otkrio novi V60 i još novije vesti ...

BMW Serije 3 Gran Tourismo neće dobiti naslednika

BMW je potvrdio da neće biti nove generacije Serije 3 Grand Tourismo, a odluka ...

Polovnjaci – pogon je novi praksa trgovaca stare

Kupovina polovnih automobila bi trebalo da bude rešenje za prevozno sredstvo, ali nedostatak transparentnosti ...

Dakar Reli – trostruka pobeda za vozače Toyote

Na Dakar Reliju deveta etapa je pripala vozačima Toyote, a kod motociklista ponovo promena ...

Audi potvrdio novi E-Tron Gran Turismo

Kao deo svog agresivnog plana za proizvodnju električnih automobila, Audi će lansirati novi model ...

Renault Niagara je koncept malog pick-upa

Renault Niagara je koncept relativno malog pick-upa sa zanimljivom pogonskom grupom i pogonom na ...