fbpx

Ducati predstavio MotoGP i WSBK timove

Ducati je u Madoni di Campiglio predstavio svoje MotoGP i World Superbike timove, koje u sezoni 2023. čeka odbrana dve šampionske titule

Foto: Ducati.com

Ducati je u mondenskom skijalištu Madona di Campiglio predstavio svoje MotoGP i World Superbike timove, koje u sezoni 2023. očekuje ozbiljan posao u odbrani obe, tačnije sve četiri šampionske titule.
U Ducati MotoGP timu najveća novina je dolazak novog vozača.

Foto: Ducati.com

Enea Bastianin je na satelitskom Gresini Ducatiju pokazao da zna kako se pobeđuje, ali je pokazao i da zna kako se propuštaju prilike. Obzirom da se u sezoni 2023. uvodi novi format takmičenja i sprint trke subotom koje će donositi značajne poene, Bastianini je sam za sebe rekao da nije specijalista za sprint, da sporije počinje ali tokom trke dobija na brzini. Da li to znači da će biti hendikepiran u sprint trkama, tek ćemo otkriti, ali mladi Italijan je oblačenjem crvenog kombinezona ušao u veliku ligu, i sada treba da pokaže da li je tome dorastao, a pre svega pritisku koji je u fabričkom timu neminovno veći nego u privatnom timu.

Pročitajte: MotoGP sprint format će od sezone 2023. ovako izgledati i vozačima i timovima donostiti vredne poene
Foto: Ducati.com

Francesco Bagnaija zna šta treba da radi. Za početak, odlučio je da njegov Desmosedci na svom vetrobranu nosi broj jedan, koji odavno nismo videli na MotoGP gridu. Ipak, sujeverja radi, Bagnaija u jedinici ima i svoj tradicionalni broj 63. Međutim, to je manji deo posla koji ga čeka. Konkurencija ne spava, uveliko radi na unapređivanju motocikala, polju u kojem je Ducati prošle godine dominirao i Bagnaiji dao sredstvo kojim je gubitak od preko 90 poena na polovini sezone pretvorio u pobedu na kraju sezone. Tek će prva trka pokazati da li je dovođenje aerodinamičara i inženjera iz Formule 1 u MotoGP timove kao što su Aprilia i KTM, potezi koji čine razliku.

Foto: Ducati.com

Šefovi Ducatija su na prezentaciji tvrdili da u MotoGP sezonu 2023. ulaze sa vrlo inovativnim agregatom u koji čvrsto veruju, ali će na tu temu i drugi imati šta da kažu.
U WSBK konkurenciji, Alvaro Bautista treba da dokaže od čega je. Iako mu je potpuno zaslužena titula osporavana zbog njegove sitne građe i male telesne mase, pa čak i predlagano uvođenje balasta na motocikle, nekadašnji MotoGP vozač i aktuelni WSBK šampiona sveta imaće priliku da odbranom titule dokaže svoju vrednost. Timski kolega u Aruba.it timu biće mu Michael Ruben Rinaldi, a Bautista se kao i Bagnaija odlučio da na svom Ducatiju nosi startni broj jedan. Kako sam kaže, u odluci pod kojim brojem će nastupati glavnu ulogu odigrala je njegova ćerka koja mu je sugerisala jedinicu, ali kao i kod Bagnaije, uroka radi u jedinici se nalazi broj 19 pod kojim se takmiči tokom cele karijere.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Vinales se više ne vraća na Yamahu M1

MotoGP tim Yamaha i Maveric Vinales su završili saradnju, i Španac više neće voziti ...

MotoGP pobeda Marqueza u Sprint trci

MotoGP pobeda Marqueza u Sprint trci na stazi Silverstone možda je iznenađenje, ali veća ...

Vinales na Yamahi najbrži na prvim testovima

Oba test dana na stazi pored Valensije pripala su Mavericu Vinalesu na Yamahi Završena ...

Andrea Dovizioso progovorio o razlogu odlaska iz Ducatija

Uvek odmeren u svojim izjavama, Andrea Dovizioso je konačno otvorio srce o stvarnim razlozima ...

Vozači Ducatija dominiraju u Mizanu

U kvalifikacijama za Veliku nagradu San Marina na stazi Marco Simoncelli vozači Ducatija dominantni ...

MotoGP – počeo je rat oko koncesija za Hondu i Yamahu

MotoGP – počeo je rat oko mogućnosti koncesija za Hondu i Yamahu kojima bi ...