fbpx

Formula 1 – Lewis Hamiton kaže da ga nisu (po)slušali

Formula 1 – Lewis Hamilton kaže da ga nisu slušali tokom razvoja Mercedes-AMG W14 bolida

Foto: Mercedes-AMG Formula 1 Team Media / – LAT Images

Formula 1 – Lewis Hamilton kaže da ga nisu slušali tokom razvoja Mercedes-AMG W14 bolida. Iako je sedmostruki šampiona sveta Formule 1 nakon osvajanja petog mesta u prvoj trci sezone u Bahreinu preko otvorene radio veze iz bolida izrazio podršku timu da treba da nastavi da ozbiljno radi i unapređuje rezultate, za BBC “Chequered Flag” podkast je rekao nešto sasvim drugo i bio mnogo kritičniji prema svom timu.
Obzirom da je učestvovao u svakoj sezoni Formule 1 od 2007. godine, Hamilton kaže da njegovo veliko iskustvo znači da zna zna bolid “mora da ima” i dodaje da ga tokom razvoja W14 tim nije slušao.
“Prošle godne rekao sam timu koje probleme ima automobil. Vozio sam toliko bolida u svom životu da znam šta bolid mora da ima i šta ne sme da ima. Mislim da se svodi na odgovornost i da se radi o tome da neko treba da ustane i kaže, uredu, nismo te (po)slušali kada si nam govorio, automobil nije tamo gde treba da bude i sada moramo ozbiljno da radimo. Moramo da analiziramo balans kroz krivine, nađemo sve slabe tačke i udružimo se kao tim. Mi smo i dalje višestruki osvajači šampionskih titula u Formuli 1, samo ove godine nisu napravili dobar bolid, nisu to uradili ni prošle godine, ali to ne znači da ne znamo kako da napravimo automobil i nastavimo napred”, rekao je sedmostruki šampion Formule 1 Lewis Hamilton.

Foto: Mercedes-AMG Formula 1 Team Media / Jiri Krenek

Na prvoj trci sezone Formule 1 u Bahreinu, Hamilton je imao bitku sa nekadašnjim timskim kolegom iz McLarena, Fernandom Alonsom, koju je izgubio. Upravo zbog toga, Hamiton kaže da ga trenutna situacija sa W14 podseća na neka od vremena dok je vozio za tim McLaren, kada bolidi nisu bili dovoljno dobri da bi se borio za pobede i titule. Za sadašnju situaciju kakvu ima u Mercedes-AMG timu kaže da mora kolektivno da se preokrene.
“Uživao sam u nekoliko trenutaka na stazi u kojima sam mogao da se borim za poziciju, bilo je blizu, ali ne i dovoljno. Imao sam dosta ovakvih automobila, pogotovo u McLarenu i ne znam kada i kako ćemo da preokrenemo stvari, ali to će se morati dogoditi”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Fernando Alonso povređen i u bolnici nakon udesa na biciklu

Vozač Formule 1 i dvostruki šampon sveta Fernando Alonso prevezen je u bolnicu nakon ...

BMW X2 dobio najsnažnije izdanje

BMW je zaokružio X2 porodicu uz najsnažniju M35i verziju, sa moćnim četvorocilindrašem X2, BMW-ov ...

Volkswagen Touareg R zvanično otkriven kao plug-in hibrid

Volkswagen je otkrio „R“ verziju svog Touareg SUV-a sa plug-in hibridnim pogonom i 456 ...

Zvanično je – Valtteri Bottas u Alfa Romeu od 2022.

Valteri Botas potpisao višegodišnji ugovor sa  Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1 timom Valtteri ...

Najbolje ocene zimskoj gumi Continental WinterContact TS 870 P

Proizvođaču guma Continental, dodeljena je veoma dobra ocena za zimske gume WinterContact TS 870 ...