fbpx

MotoGP – Marc Marquez propušta i Herez

MotoGP – Marc Marquez propušta i Herez, a trebalo bi da na stazu izađe na Lemanu

Foto // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202303240604 // Usage for editorial use only //

MotoGP – Marc Marquez propušta i Herez, a trebalo bi da na stazu izađe na Lemanu. Na pres konferenciji koja je održana u Herezu, mediji su sa nestrpljenjem očekivali šta će da saopšti osmostruki šampiona sveta u motociklizmu. Međutim, od velikih očekivanja i velikih saopštenja, nakon premeštanja lokacija i vremena kada će se obratiti novinarima, i nije spalo previše.
Marc Marquez, vozač fabričkog tima Honda je u Herezu rekao: “Odlučio sam da govorim zato što je trka u Herezu u Španiji jedna od najvažnijih za mene, za tim, za sponzore. Bio sam previše optimističan nadajući se da ću za četiri nedelje biti oporavljen i spreman za trku, iako su lekari govorili da mi treba pet do šest nedelja. Ali, CT sken urađen u utorak pokazao je jasan rezultat. Bilo bi previše rizično da upropastim rezultate operacije, a to su mi rekla tri različita lekarska tima. A kada tri lekarska tima kažu da je ludost to što želim da se trkam i da mogu naparaviti štetu, morao sam da prihvatim. Vraćam se kući i nastavljam sa rehabilitacijom”.
Na novinarsko pitanje da li je naučio iz prethodnih iskustava da ne treba da rizikuje, Marquez je odgovorio: “Ako se takmičim, ja prihvatam rizik i hoću da rizikujem, ali kad medicinsko osoblje kaže istu stvar, moram da prihvatim. Nije problem opasnost od pada nego opterećenje ruku na upravljaču, koje bi me ponovo povredilo. Naročito zato što se radi o maloj pukotini, ali to je pukotina koja daje odnosno ugrožava stabilnost prsta. A ovaj prst je jedan od najbitnjih, naročito na tački kočenja. Polomio sam kost prsta u takvoj situaciji, bio je udarac i situacija velikog opterećenja. Ako bi ga ponovo povredio mogao bi ugroziti moju karijeru do kraja. Zbog toga je ovo bila laka odluka. Cilj mi je biti spreman za Leman koji se vozi od 12. do 14. maja, ali ni to nije 100% sigurno”.
Na trci u Herezu, Marqueza će zameniti Iker Lecuona koji je vozač Honde u Superbajku i bivši MotoGP vozač za tim KTM.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dovijeva pobeda za “osvetu” Ducatiju

Još koliko juče, Andrea Dovizioso je objavio da završava saradnju sa Ducatijem, da bi ...

Preminuo Anhel Nieto

Nakon nezgode koju je doživeo ozeći svoj kvad, o posledica povreda glave preminuo je ...

Yamaha najbrža prvog dana MotoGP testova

Zimski MotoGP odmor je i službeno završen, zvanični testovi su počeli na Sepangu, a ...

Ducati zaostao u razvoju, kaže Dovizioso

Iako su kombinaciju Ducati – Dovozioso mnogi videli kao ozbiljne konkurente Marquezu i Hondi, ...

MotoGP – kvalifikacije za VN Portugalije Marquezu

MotoGP kvalifikacije za prvu trku sezone vožene su na stazi Algarve u Portugaliji, a ...