fbpx

Aston Martin se ozbiljno širi i doživljava globalnu renesansu nakon dosta godina diskutabilnih uspeha i poslovanja

Foto: Aston Martin Media

Aston Martin se ozbiljno širi i doživljava globalnu renesansu nakon dosta godina diskutabilnih uspeha i poslovanja. Pored činjenice da je od početka sezone Formule 1 u pet trka uspeo da stigne do čak četiri podijuma i zauzima ubedljivo drugo mesto u generalnom plasmanu timova, marka Aston Martin raste u svom osnovnom delu – proizvodnji automobila.

Foto: Aston MArtin Media Portal

Uporedo sa rezultatima koje ostvaruje Fernando Alonso na stazama Formule 1, a samim tim i privlači pažnju medija i publike, Aston Martin je iskorstio idealnu priliku i najavio čak osam novih modela. U naredne dve godine stiže osam sportskih Aston Martina sa motorom napred, zvanična je poruka marke.
Prvi na spisku je naslednik modela Aston Martin DB11, koji bi se u skladu sa tradicijom trebao zvati DB12. Nakon toga uslediće ofanziva novih modela za koje predsednik Aston Martina Lawrence Stroll kaže da će isporučiti nove tehnologije, integrisati performanse iz Formule 1 i pružiti premijum luksuz.

Foto: Aston Martin Media

Nakon naslednika DB11 uslediće naslednik modela Aston Martin Vantage i DBS, dok će ostali noviteti u osnovi biti varijacije pomenuta tri modela. Mada, Stroll je najavio da će nova ponuda Aston Martina imati i potpuno novih potpuno nezavisnih modela. “Stvorili smo novi segment iznad dosadašnjeg uobičajenog GT segmenta – stvarno visok nvo luksuza i visok nivo performansi. Nešto novo”, kaže Stroll.
Pored pomenutih osam novih sportskih modela, Aston Martin nastavlja sa svojim planom da predstavi i svoj prvi električni automobil. Planiran je za 2025. godinu, a Stroll kaže da je kompanija angažovala nekoliko stotina stručnjaka kako bi ojačala sopstven razvoj, i dodaje da će električni model po svemu biti pravi Aston Martin samo sa elektro pogonom.
Pored toga, marka će nastaviti da razvija i modele sa motorom u sredni i koja će implementirati iskustva i “know-how” iz Formule 1. Pored modela Vallhala i carstvu Valkyrie moguć je još jedan super-sportski model
A što se generalno tiče marke Aston Martin, kompanija nastavlja sa širenjem kao globalna luksuzna marka i partnerstvu sa dizajnerima koji rade na jedinstvenim i ograničenim serijama ručnih satova i na očuvanju nasleđa proizvodeći delove za svoje klasične automobile.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

I Rolls-Royce se uz Spectre coupe seli u EV

Već 2023. godine Rolls-Royce će lansirati svoj prvi električni model Spectre coupe na putu ...

Priprema se novi Mercedes SL

Počela su drumska testiranja nove generacije Mercedesa SL, koji bi trebao da se pojavi ...

Veliki električni Porsche SUV će biti (jako) skup

Veliki električni Porsche SUV će biti skup, jako skup, možda čak i nekoliko puta ...

Goodyear razvija pneumatike za EV

Da električna vozila imaju, a tek će imati velik uticaj na dobavljače, potvrđuje Goodyear ...

Počela prodaja novog Ford Focusa u Srbiji

Ford Focus je jedna od nestrpljivo očekivanih novina na našem tržištu, a prodaja je ...

Aston Martin planira da udvostruči proizvodnju do 2025.

Britanski proizvođač luksuznih automobila, Aston Martin, planira da udvostruči svoje trenutne brojke proizvodnje do ...