fbpx

WSBK – Razgatlioglu iz Yamahe u BMW

WSBK – Razgatlioglu iz Yamahe u BMW potvrđeno je zvanično i okončane su dileme oko budućnosti Turskog vozača

Foto: Yamaha Racing

WSBK – Razgatlioglu iz Yamahe je prešao u BMW potvrđeno je zvanično i okončane su dileme oko budućnosti Turskog vozača. Samo što je saopšteno da napušta WSBK tim Yamaha, sa kojim je 2021. godine osvojio naslov WSBK šampiona Sveta, Toprak Razgatlioglu je objavio i gde će nastaviti svoju karijeru. Umesto na Yamahi YZF R1 ili čak prelaska na MotoGP Yamahu M1 koju je testirao, Razgatlioglu će se naći u ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Timu. Voziće BMW M1000 RR. BMW će biti treći proizvođač, nakon Kawasakija i Yamahe na čijem motociklu će se naći vozač iz Turske, rođen 1996. u mestu Alanya.
Razgatlioglu je na Yamahi proveo četiri sezone, a do sada je ostvario 33 pobede i ukupno 97 podijuma u WSBK karijeri. Svakako, uz 31 pobedu i 78 podijuma i naslov šampiona sveta na Yamahi je ostvario svoje najbolje WSBK rezultate. U sezoni 2022. iako je ostvario više pobeda nego 2021. godine kada je bio šampion, naslov prvaka morao je da prepusti Alvaru Bautisti.

Foto: Yamaha Racing

Upravo iz ovog ugla, prelazak Razgatlioglu iz Yamahe u BMW se smatra najvećim transferom u istoriji WSBK šampionata, ili barem jednim od najvećih. Pored toga, odlasci kvalitetnih vozač iz Yamahe u BMW nisu novina. Isto je urado 2012. Marco Melandri nakon samo (odlične) jedne sezone na Yamahi, a i Van der Mark je za sezonu 2021. iz Yamahe otišao u BMW.
Dok iz BMW pljušte poruke dobrodošlice, obzirom da su konkurenciji preoteli definitivno veliku zvezdu i jednog od najboljih vozača u WSBK, odlazak Razgatlioglua iz Yamahe je finansijske prirode. Iako iz tima i Iawate dolaze informacije da je Razgatliogluu ponuđen iznos za koji je tim smatrao da je adekvatan njegovim kvalitetima i potencijalima, po svemu sudeći Bavarci su više vrednovali Razgatlioglua, čiji menadžer je nekada uspešni vozač (petostruki šampion Sveta u Super Sport klasi), a očigledno i dobar poslovni čovek Kenan Sofuoglu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MotoGP – Espargaro zasluženo do pobede na Apriliji

MotoGP je dragulj moto sporta, to je danas potvrdio Alex Esparagaro koji je sebi ...

Drugi pobeđuju, a Mir vodi u MotoGP šampionatu

Šampiona sveta bez pobede je bilo i biće, a trenutno u MotoGP šampionatu vodi ...

Ducati se spušta u niže klase uz pomoć “prijatelja”

Ducati će se u bliskoj budućnosti spustiti i u niže kategorije po pitanju zapremine ...

Yamahi i druga MotoGP pobeda u Kataru ali za Quartarara

Fabrički vozači Yamahe ostvarili su maksimalan učinak u prve dve trke MotoGP sezone 2021. ...

Aramco ne zna za milionski ugovor sa Rossijem i timom VR46!?

Informacija o ulasku Valentina Rossija sa svojim VR46 timom u MotoGP došla je pod ...