fbpx

Potpuno nova Toyota Land Cruiser u Beogradu

Potpuno nova Toyota Land Cruiser pretpremijerno predstavljena na sajmu automobila u Beogradu

Toyota Land Cruiser

Potpuno nova Toyota Land Cruiser pretpremijerno predstavljena na BG Car Show 2024. u Beogradu. Toyota Land Cruiser pretpremijerno se predstavlja na sajmu automobila u Beogradu, čime domaća publika i stručna javnost imaju među prvima priliku da se upoznaju sa karakteristikama potpunonove generacije legendarnog terenskog vozila. Novi model direktno se oslanja na izvorne kvalitete koji čine ime Land Cruisera sinonimom za snagu i pouzdanost već više od 70 godina.
Legendarni geni Land Cruisera obogaćeni su novim tehnologijama za postizanje boljih performansi kako van puta, tako i u svakodnevnoj upotrebi. Rezultat svega biće još snažnija reputacija koju Land Cruiser ima širom sveta, pre svega kao transportno vozilo kome možete verovati i koje će vas bezbedno odvesti do odredišta i vratiti kući, čaki u najtežim uslovima.
Novi Land Cruiser zadržava svoju klasičnu, robustnu konstrukciju karoserije postavljene na šasiju uvodeći Toyotinu GA-F platformu koja igra ključnu ulogu u značajnom poboljšanju karakteristika vozila u terenskim uslovima vožnje.

Toyota Land Cruiser

Istovremeno, novi model je lak za manevrisanje i udobniji je u ubičajenoj vožnji na putu, ostajući veran Toyotinoj posvećenosti da ovo vozilo učini, pre svega, praktičnim i prilagođenim svakodnevnim potrebama kupaca.
Ovo je prvi Land Cruiser koji koristi sistem električnog servo upravljača (Electric Power Steering – EPS). Njegovom primenom smanjuje se nivo povratnog trzaja koji može da se javi prilikom vožnje prekoneravne površine i obezbeđuje ravnomerno, direktnije upravljanje i lakšu upravljivost pri svimbrzinama. Korišćenje EPS-a takođe omogućava novom Land Cruiseru da bude opremljen asistencijom za praćenje vozne trake kao dela paketa Toyota Safety Sense predviđenog za bezbednosti pomoć vozaču.

Toyota Land Cruiser

Novi Land Cruiser pokreće 2,8-litarska turbo-dizel jedinica konstruisana za efikasan i pouzdan balans između ekonomičnosti u potrošnji goriva i performansi. Motor proizvodi maksimalnih 204 KS (150 kW) i uparen je s novim osmostepenim automatskim Direct Shift menjačem, što mu daje snagu da povuče prikolicu do 3.500 kg. Početkom 2025. godine bićedostupan elektrifikovani pogon koji objedinjuje moćan i efikasan dizel motor sa 48-voltnom tehnologijom “lakog” hibrida.
Potpuno novi Land Cruiser biće predstavljen u Evropi i u posebnoj verziji First Edition, koji je dostupan isključivo za one kupce koji vozilo rezervišu tokom početnog perioda pretprodaje.
Ova ograničena verzija od oko 3000 jedinica za Evropu, naglašava nasleđe Land Cruisera, i biće opremljena posebnim dizajnerskim rešenjima i beskompromisnim terenskim karakterom. Detalji opreme uključuju klasična okrugla prednja svetla i dve posebne, dvobojne nijanse karoserije u tonovima peska i sivo plave boje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Elon Musk već počeo da ismeva Komisiju za hartije na Twitteru

Samo nekoliko dana nakon što se nagodio sa Komisijom za hartije od vrednosti, svima ...

Formula 1 – Red Bull istražuje veštačku inteligenciju?

Formula 1 – Red Bull istražuje mogućnosti veštačke inteligencije u dizajniranju bolida i to ...

Kia namerava da preoblikuje mobilnost u Evropi

Na posebnom događaju »Kia Brand Summit« Kia je predstavila model EV9 i prikazala inovacija ...

Na kaficu Porscheom 917…

Kako dobro zvuči ideja da se ode na kaficu Porscheom 917. Neki to sebi ...

Audi i Porsche na Leman izlaze sa “blizancima”

Audi i Porsche će na start Lemana 2023. izaći sa automobilima koji će po ...

Popularnost Volkswagenovih dizela sve veća u Nemačkoj?

Iako je napravio ogroman korak unapred sa električnim automobilima nakon dizel skandala, Volkswagen još ...