fbpx

Predstavljeni novi Cupra Formentor i Leon

Predstavljeni novi Cupra Formentor i Leon, a osvežavanjem treba da nastave sa rekordnim rezultatima koje marka postiže

Cupra

Predstavljeni novi Cupra Formentor i Leon, a osvežavanjem treba da nastave sa rekordnim rezultatima koje marka postiže . Nova CUPRA Formentor stiže kako bi se nadovezala na veliki uspeh koji je Crossover SUV već postigao. CUPRA Formentor je bestseler kompanije i postaje ikona brenda. Na konkurentnom tržištu A-CUV, on je bio na vrhu prodajnih lista sa 120.100 isporuka širom sveta prošle godine (+23,0% u odnosu na 2022. godinu). A to su odlični prodajni rezultati za prvo vozilo koje je jedinstveno dizajnirano i razvijeno za ovaj brend. U prvom kvartalu 2024. CUPRA je isporučila 56.600 automobila, što je povećanje od 21,4% u odnosu na prvi kvartal 2023. godine, dok je mart bio rekordni mesec za brend svih vremena sa 23.800 isporuka.

Cupra Formentor

„CUPRA Formentor i Leon su bili pokretačka snaga u uspehu brenda dok širi svoj otisak širom sveta. To je pristup koji je bio neverovatno uspešan sa blizu 600.000 isporučenih automobila od lansiranja brenda 2018.“, rekao je Vejn Grifits, izvršni direktor marke CUPRA. „Novi CUPRA Formentor i Leon su čista opsesija dizajnom. Dva modela napravljena da izazovu snažne emocije i koji jačaju izvanrednu vezu sa našim plemenom.

Cupra Leon

Dva modela koja predstavljaju ono što je ta mala grupa vernika zamislila da bi CUPRA mogla biti pre samo nekoliko godina. Novi eksterijer uključuje logotip CUPRA na poklopcu motora, podebljanu centralnu tačku na lice sa nosom ajkule koje definiše agresivan izgled sa svojim trouglastim matričnim LED svetlima i velikim, smelim uvodnicima vazduha na prednjem odbojniku. Isti trouglasti dizajn osvetljenja služi kao tačka kadriranja za centralni CUPRA logo osvetljen pozadi.

Cupra Formentor

Nove mat boje kao što su Centuri Bronze ili Enceladus Grei daju još više karaktera oba automobila. Sirova emocija spoljašnjeg dizajna ogleda se u unutrašnjosti koja kombinuje sportski karakter i održivost sa nizom digitalnih tehnologija i izbora materijala.

Cupra

Unutrašnjost nudi osećaj višeg kvaliteta, sa novodizajniranim elementima kao što je centralna konzola. Takođe je poboljšan novim materijalima, a istovremeno prihvata i održiviji pristup, uključujući sedišta umotana u 73% recikliranih mikrovlakana ili u ekološki osvešćenu kožu. Digitalizacija je u centru pažnje vozača. Novi i poboljšani HMI implementiran je u digitalni kokpit iza volana, kao i u veći 12,9” sistem za informisanje i zabavu, koji sada takođe dolazi sa retro osvetljenim klizačem. Oba automobila imaju novi audio sistem visoke vernosti sa 12 zvučnika razvijen u saradnji sa audio stručnjacima kompanije Sennheiser Mobiliti.

Cupra

Sistem isporučuje čist prepoznatljiv Sennheiser zvuk kome veruju muzički kreativci i umetnici iz celog sveta. Asortiman pogonskih agregata uključuje četiri različite tehnologije: TSI (benzin), blagi hibrid (eTSI), TDI (dizel) i eHibrid (plug-in hibrid). Nova generacija plug-in hibrida isporučuje 272 KS (200 kW), dok nudi više od 100 km potpuno električnog dometa i sada je kompatibilna sa brzim punjenjem (do 50 kW DC punjač). Ekskluzivno dostupan za CUPRA Formentor i CUPRA Leon Sportstourer je nova opcija benzinskih motora (TSI), koja isporučuje 333 KS (245 kW) sa tehnologijom razdelnika obrtnog momenta i Akebono kočnicama.

Cupra Leon

Brend je najavio stvaranje CUPRA Design, nove, samostalne dizajnerske kuće. CUPRA Design neće biti odgovoran samo za robu brenda, već će raditi i sa kompanijama koje se povezuju sa filozofijom brenda i žele da ugrade CUPRA-in stil u sopstvene brendove. Ambicija sa CUPRA Design-om je da postane mesto za one koji žele smele, nekonvencionalne dizajne, bez obzira na njihov proizvod ili projekat. Sa istom opsesijom dizajna koja je zapalila novi CUPRA Formentor i CUPRA Leon, brend takođe lansira dodatne novitete zajedno sa svojim saradničkim partnerima. MAM, održivi brend nakita iz Barselone, pridružuje se CUPRA-i kako bi kreirao liniju koja uključuje prsten, standardne narukvice i narukvice „Velcome to the Tribe“ i ograničeno izdanje. Proizvodi su napravljeni od rutenijuma i bakra, materijala koje CUPRA koristi u dizajnu svojih vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

MX-5 na proleće u specijalnom izdanju

Mazda MX-5 na proleće stiže u specijalnom izdanju i u ograničenom broju primeraka Mazda ...

Ford GT oborio rekord staze na Polarnom krugu Zemlje

Da li je ovo savršeno putovanje – čarobna vožnja neverovatnim obalnim putem, praćena obaranjem ...

Redak primerak Maybacha 57S Coupe na prodaju

Vrlo redak primerak Maybacha 57S Coupe napravljenog za libijskog diktatora Muamera el Gadafija je ...

Formula 1 – Verstappenu kvalifikacije u Kataru

Formula 1 – Verstappenu kvalifikacije u Kataru, a veliki podbačaj za Carlosa Sainza i ...

Pravi jedno, pravi dobro

Isuzu je, barem kod nas poznatiji po kvalitetnim dizel motorima koje je izdašno koristio ...

Fiatovi klasici na restauraciju pa u prodaju kolekcionarima

Pored SUV manije, pojavio se još jedan trend koji može raduje ljubitelje klasike Osim ...