fbpx

MotoGP – šampionat se vraća u Brno

MotoGP – šampionat se vraća u Brno već naredne godine kada će se voziti velika nagrada Češke na nama najbližoj stazi

MotoGP – šampionat se vraća u Brno // Foto Brno Automotodrom

MotoGP – šampionat se vraća u Brno već naredne godine kada će se voziti velika nagrada Češke na nama najbližoj stazi. Velika nagrada Češke u Brnu vratiće se u MotoGP kalendar 2025. godine. Brno je bilo domaćin popularne runde Gran prija za sve osim jedne sezone od 1987. do 2020. godine, često privlačeći preko 200.000 gledalaca. Međutim, njegovo mesto na rasporedu za 2021. zavisilo je od potpunog obnavljanja površine staze, što su vozači zahtevali iz bezbednosnih razloga. Ali finansije u regiji već su patile zbog pandemije Covida 19, a pošto vladina sredstva očigledno nisu bila dostupna za neophpdna popunjavanje praznine u budžetu, događaj je izbačen iz MotoGP kalendara. Staza je potom promenila vlasnika prošle godine kada ju je od kompanije Karela Abrahama starijeg kupio preduzetnik Karel Hubaček.
Hubaček je bio domaćin konferencije za novinare na stazi u sredu popodne kojoj je prisustvovao češki premijer Petr Fiala i Karmelo Ezpeleta CEO Dorne koji se pojavio putem video poziva, gde je potvrđeno da će se MotoGP vratiti u Brno od 2025. do 2029. godine.

MotoGP – šampionat se vraća u Brno

„Oduševljeni smo što možemo da najavimo naš povratak u Brno“, rekao je Ezpeleta. „To je klasik, sa fantastičnim rasporedom koji je odigrao neke zaista nezaboravne trenutke u svojoj dugoj istoriji u MotoGP-u. Zaista smo uzbuđeni što se vraćamo i nastupamo više, sa Tissot Sprint-om svakog vikenda i još više da fanovi uživaju na licu mesta kako bi se približili svojim herojima bliže nego ikada. Videli smo ovde obronke oko staze prepune strasti za MotoGP toliko puta – kada je to u nekoliko navrata bila najposećenija Velika nagrada godine – i veoma smo srećni što možemo da vratimo MotoGP našim navijačima u Češkoj“.
Jan Štoviček, predsednik Autokluba Češke Republike, istakao je novu investiciju Hubačeka kao ključnu za obezbeđivanje povratka MotoGP-a u Brno: „Uvek sam verovao da će se MotoGP vratiti u Brno. Svih ovih godina su me mnogo puta pitali vozači, zvaničnici tima, ljudi iz Dorne i FIM-a šta se tamo dešava i kada ćemo se vratiti, jer svi vole Brno. „To je omogućeno promenom vlasnika staze, jer je novi vlasnik odlučio da investira u razvoj ovog kultnog objekta. „Veliko hvala Češkoj Vladi i premijeru g. Fiali, Južnomoravskom regionu i guverneru gospodinu Grolihu, gradu Brnu i njegovoj gradonačelnici gđi Vankovoj, i partneru događaja Creditas Group!“ Premijer Petr Fiala je rekao: „Moto trke imaju tradiciju na Masarikovom stazu u Brnu koja datira još od 1950-ih. „MotoGP je prestižna svetska manifestacija koja dovodi desetine hiljada posetilaca u Češku, posebno u Južnu Moravsku, od kojih mnogi dolaze iz inostranstva. „Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da nastavimo ovu tradiciju i što se MotoGP trka vraća u Brno posle pet godina.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

WSBK – prva pobeda za Bulegu

WSBK – prva pobeda za Bulegu u Australiji, na stazi Phillip Island na startu ...

Otkriven novi Triumph Bonneville Bobber Black

Triumph je otkrio novo izdanje svog “modernog klasika” Bonneville Bobbera, pod imenom Bonneville Bobber ...

Dakar Reli 2022 – i Mister Dakar došao do prve etapne pobede

Pobedu na 10. etapi Dakar Relija 2022 osvojio je Stephane Peterhansel u Audiju, zabeležio ...

Ducati predstavio V21L za MotoE šampionat

Ducati je predstavio električni V21L sa kojim će se od 2023. godine takmičiti u ...

Vinalesu i Yamahi prvi dan testova u Kataru

Maverick Vinales je bio najbrži prvog dana testova u Kataru, dok se vozači Honde ...

Marc Marquez i treći put operisan?

Španska novina Mundo Deportivo je objavila vest koja je brže bolje negirana, ali otvara ...