fbpx

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje, poslednju FIA Rally-Raid rundu ove godien koja se vozi u Maroku i priprema je za Dakar reli 2025.

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje // Foto: © MCH PHOTOGRAPHY S.R.O.

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje, poslednju FIA Rally-Raid rundu ove godien koja se vozi u Maroku i priprema je za Dakar reli 2025. Dacia Sandriders tim će nakon testova prvi put preći na takmičarski režim krajem ove nedelje kada posade Nasser Al-Attiiah/Edouard Boulanger, Cristina Gutierrez/Pablo Moreno i Sebastien Loeb/Fabian Lurkuin izađu na start Rallie du Maroc (6-11. oktobar), koji je u zvaničnom kalendaru za FIA World 2024. Rally-Raid šampionat, kao poslednje takmičenje na kom se odlučuje o šampionu za ovu godinu, ali je i savršen treningu za januarski Dakar.

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje // Foto: © MCH PHOTOGRAPHY S.R.O.

Nakon što su tokom leta opsežno testirali Ultimate kategoriju tim Dacia Sandrider u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Maroku, posade Dacia Sandriders će imati za cilj da svo to dragoceno učenje primeni u praksi na događaju opisanom kao minijaturni Dakar, vrhunski test za posade i mašine. Dok Rallie du Maroc, koji pokriva ukupnu razdaljinu od 2468 kilometara, predstavlja prvo takmičenje za Dacia Sandriders, njegovo vozačko i timsko osoblje ima iskustvo sa afričkim Rally-Raid događajem iz poslednjih sezona. To daje timu važnu osnovu za napredak. Zaista, Al-Attiiah, petostruki pobednik Dakara, pobedio je na Rallie du Maroc još 2021.

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje // Foto: © MCH PHOTOGRAPHY S.R.O.

„Za manje od tri meseca bićemo u Saudijskoj Arabiji na Dakaru i zbog onoga što će biti izuzetan ljudski izazov“, rekla je Tifani Isnard, direktorka tima Dacia Sandriders. „Ali ne možete da trčite pre nego što možete da hodate i zato smo ušli u poslednju rundu FIA svetskog Rally-Raid šampionata 2024. da bismo dobili neophodnu takmičarsku praksu i potvrdili sve ono što smo naučili i razvijali tokom testiranja. Sa pet završenih probnih sesija, ovo će biti naša prva trka i spremni smo za ovu probu u stvarnom životu pre nego što krenemo u našu misiju da osvojimo Dakar.

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje // Foto: © MCH PHOTOGRAPHY S.R.O.

Da bi se došlo do ove tačke bilo je potrebno mnogo truda i napornog rada. Posvećenost svih članova našeg tima je neverovatna i zaista sam ponosan na svakog od njih zbog onoga što su uradili. Prvo ikada takmičenje za zvanični FIA Rally-Raid svetski šampionat održano je 2022. godine, a Rallie du Maroc predstavlja odlučujuće takmičenje za sezonu 2024.

Dacia Sandrider izlazi na prvo takmičenje // Foto: © MCH PHOTOGRAPHY S.R.O.

Počinje sa Prologom u Marakešu 6. oktobra, a nastavlja zapadnim delom Maroka i završava u Mengoub Bouârfa na severoistoku zemlje 11. oktobra. Ruta takmičare vodi preko peščanih dina, stenama posute delove itinerera, grube šljunkovite delove i veliku vrućinu. Od ukupne udaljenosti od 2468 kilometara, 1512 kilometara su brzinski ispiti.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes A-Klase je osvežen i konačno predstavljen

Mercedes A-Klase je osvežen i konačno predstavljen javnosti, ali izmene na karoserij su teško ...

Lawrence Stroll ušao u Aston Martin

Spekulacije da je Lawrence Stroll zanteresovan za investiranje u Aston Martin pokazale su se ...

30. novembra stiže osvežena Škoda Karoq

Od predstavljanja 2017. godine, Škoda Karoq je značajno doprineo uspehu češke marke, a 30. ...

Renault Megane E-Tech osvojio pet Euro NCAP zvezdica

Novi Megane E-Tech Electric je upravo osvojio 5 zvezdica na testiranju Euro NCAP-a prema ...

Infiniti će proslaviti 30. rođendan u Detroitu novim EV konceptom

Infiniti će proslaviti svoj 30. rođendan u januaru predstavljanjem potpuno električnog SUV koncepta na ...

BMW X2 i zvanično u prodaji u Srbiji

Iako su već neko vreme primane porudžbine, upravo je počela zvanična prodaja BMW X2 ...